• BIST 9549.89
  • Altın 3005.805
  • Dolar 34.5348
  • Euro 36.0249
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 6 °C

‘Gemi Makineleri Teknolojileri Semineri-7’ webinar serisinin ilk iki oturumu gerçekleştirildi

‘Gemi Makineleri Teknolojileri Semineri-7’ webinar serisinin ilk iki oturumu gerçekleştirildi
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafından bu yıl “Webinar Serisi” olarak farklı tarihlerde 7 oturum olarak gerçekleştirilmesi planlanan Gemi Makineleri Teknolojileri Semineri-7 etkinliğinin ilk 2 oturumu gerçekleştirildi.

Webinar serisi olarak 28 Şubat - 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında her biri farklı tarihlerde 7 oturum olarak düzenlenmekte olan Gemi Makineleri Teknolojileri Semineri-7’nin gerçekleştirilen ilk 2 oturumu, denizcilik sektörü araştırmacılarının, öğrencilerin ve denizcilik sektörü paydaşlarının katılımıyla yapıldı.

Webinar serisinin ilk oturumunda açılış konuşmasını Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Durmuş Ali deveci gerçekleştirdi. Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde 2009 yılından itibaren geleneksel olarak düzenlenen seminerlerin, denizcilik sektörünün tüm paydaşların katıldığı bir platform olduğunu söyleyerek oluşturulan bu platformda her yıl hem akademik anlamda hem de uygulamada gemi makineleri teknolojileri alanındaki son gelişmelerin tartışılarak değerlendirildiğini ifade etti.

Pandemi sürecinde söz konusu seminerleri webinar olarak gerçekleştirmeyi sürdürdüklerini söyleyen Deveci, tüm davetli konuşmacılara ve katılımcılara teşekkürler ederek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan webinar oturumunda Müh. Asım İlker Meşe, distile ve ağır yakıtların özellikleri, gemi başmühendislerinin yeni yakıtlar konusunda dikkat edeceği hususlar, var olan sorunlar, çözüm önerileri ve dikkate alınması gereken pratik noktalar hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Sunumu sonunda Müh. Asım İlker Meşe’nin katılımcılardan gelen soruları cevaplandırması ile webinar serisinin ilk oturumu sona erdi.

Webinar serisinin ikinci oturumu ise Oldendorff Carriers Çevre ve Sürdürülebilirlik Genel Müdürü Christopher Fee’nin katılımı ile devam etti. Konuşmasında Oldendorff Carriers tarafından desteklenen sürdürülebilir teknolojiler ile ilgili araştırmalara değinen Christopher fee, ayrıca 2020 yapımı Eco Kamsarmax “Kira Oldendorff” gemisinde 2. nesil biyoyakıt (tarımsal artıklar, katı atıklar ve atık yağlardan elde edilen biyoyakıt) kullanımı sonunda elde ettikleri deneysel sonuçları paylaştı. Denemeler sırasında gemi başmühendisinden gelen geri dönüşleri de paylaşan Christopher Fee, konuşmasına Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve Avrupa Birliği’nin uygulamaya koyduğu yeni regülasyonların ve emisyon hedeflerinin, denizcilik sektöründe enerji verimliği sağlayan ve emisyon azaltan yeni teknolojilere yönelten bir çözüm arayışı yarattığına değindi. Bu bağlamda, Oldendorff Carriers’ın ele aldığı yeni teknolojiler olumlu ve olumsuz yönleri ile değerlendirilerek webinar oturumu sonlandırıldı.

Gemi Makineleri Teknolojileri Semineri -7 Webinar serisi etkinlikleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Youtube kanalı takip edilerek izlenebilir. Webinar serisinin 18 Mart 2022 Cuma günü gerçekleşecek üçüncü oturumunda İLKFER Şirketler Grubu kurucu ortağı Müh. Asım İlker Meşe, “Karbon Ayak İzi Nedir? Deniz Taşımacılığı EEXI ve EEDI Uygulamalarından Nasıl Etkilenecektir?” başlıklı sunumunu gerçekleştirecek ve dinleyicilerden gelen soruları cevaplayacak. Gemi Makineleri Teknolojileri Semineri-7 webinar etkinliklerine https://www.kisa.link/PLa3 linkinden katılım sağlanabiliniyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim