12'nci Uluslararası İklim Değişikliği Konferansı'na katılmak üzere Kenya'nın başkenti Nairobi'de bulunan Avrupa Komisyonu'nun iklim değişikliği uzmanı Lars Müller, AB'nin küresel sıcaklık artışını sanayi öncesi düzeylerine göre en fazla 2 derece olmak üzere bir hedef belirlediğini hatırlattı.
Müller, küresel ısınmadaki artışın hızlandığını, artışın 2 derecenin üzerine çıkması durumunda küresel ısınmasının sonuçlarının tehlikeli ve geniş çaplı olabileceğini belirtti.
1900'den bu yana 0.7 derece artışın olduğunu vurgulayan Müller, hedefe ulaşmak için gaz salımının 1990 seviyesine göre 2050'ye kadar yüzde 15-50 azaltılması gerektiğini söyledi.
AB'nin tek başına küresel ısınma sorununu çözemeyeceğini belirten Müller, başta en fazla gaz salımına neden olan ülkeler olmak üzere geniş çaplı uluslararası katılıma ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
Doğal hazineler yok olma tehlikesinde
BM Çevre Programı tarafından konferansın ikinci gününde yayımlanan raporda, "okyanus suları seviyesindeki, sel ve fırtınaların sayısındaki artış nedeniyle paha biçilemez doğal hazinelerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu" belirtildi.
Cami, katedral, anıt gibi mirasların da ikilim değişikliği nedeniyle tehdit altında olduğunun belirtildiği raporda, acil önlem alınması çağrısında bulunuldu.
BM Çevre Programı'nın Başkanı Achim Steiner, yayımladığı bildiride, 'önemli kültürel alanlardaki yetkililere yardım etmek amacıyla bilimsel bilgilerin kullanılması gerektiğini, iklim değişikliğinin neden olduğu kayıpların, başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere, yerel halkın yaşam olanaklarını etkileyebileceğini ve en fazla kirlenmeye neden olan fakirliği artırabileceğini' vurguladı.
Steiner, "küresel ısınmadan korunmak için değerli varlıkları müze ya da hayvanat bahçesine koyamayız" dedi. DenizHaber.Com
"Isınma 2 dereceyi aşarsa tehlikeli"
Avrupa Komisyonu, küresel ısınmanın ortalama 2 dereceden fazla olmasının dünya için 'tehlikeli ve geniş çaplı' sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.
Diğer Haberler
Rio Tinto'nun Avustralya'ya Giden Toplu Taşıyıcı Gemisinden Mürettebat Üyesi KayıpMadencilik şirketi Rio Tinto, Çin'den Batı Avustralya'ya seyahat eden dökme yük gemisi RTM Zheng He'de güverte montajcısının kaybolduğunu bildirdi.
Müsilaj, 7 Haftada Bütün Marmara Denizi’ne Yayıldı, Ege Denizi’ne GeçtiProf. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi’nin kabusu olan müsilajın hızla yayıldığını belirterek, alınan kararlara ve önlemlere rağmen özellikle arıtmada ciddi bir iyileşme sağlanamadığını söyledi.
FuelEU denizcilik yönetmeliği yürürlüğe girdi1 Ocak'ta yürürlüğe giren Avrupa Birliği'nin yeni karbon yoğunluğu zorunluluğu Avrupalı denizcilik şirketlerinin yakıt verimliliği ve düşük karbonlu yakıt konusunda zor seçimler yapmasını gerektiriyor.
Çin'de 2 gemi çatıştı, tonlarca yakıt denize sızdıÇin'in Changjiang Nehri'nde iki dökme yük gemisi arasında meydana gelen çarpışma, akaryakıt sızıntısına ve gövde hasarına yol açtı.
BP'nin Greater Tortue Ahmeyim'i Batı Afrika'da İlk Gazı ÜrettiBP, Moritanya ve Senegal açıklarındaki Greater Tortue Ahmeyim (GTA) Faz 1 derin deniz projesinden gaz akışına başladı.
BC Ferries, beş yeni NMV feribotu inşa etme planında ilerleme kaydediyorEn eski gemilerinden bazılarıyla ilgili sorunlar yaşayan Kanada'nın BC Ferries'i , bu ay BC Ferries Komiserliğine beş Yeni Büyük Gemi (NMV) inşa etme planını resmen sundu. Onaylanırsa, bu proje kuruluşun tarihindeki en büyük sermaye yatırımı olacak ve BC'nin kıyı toplulukları ve ekonomileri için feribot kapasitesini, dayanıklılığını ve güvenilirliğ
- “Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
- Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
- MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
- 5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim