- GÜNDEM
- SEKTÖRDEN
- TÜRK BOĞAZLARI
- DENİZ KAZALARI
- ENERJİ
- IMO ve AB
- LİMANLAR
- DENİZ KÜLTÜRÜ
- DENİZ SPORLARI
- SERBEST KÜRSÜ
- DENİZ EĞİTİMİ
- DENİZ TURİZMİ
- GEMİ İNŞA SAN.
- BALIKÇILIK
- NAKLİYAT
- DENİZ MAGAZİN
- RÖPORTAJ
- DZKK-SGK
- DENİZHABER.TV
- Kruvaziyer Turizmi
- TEKNE
- GEMİ
- SAHİL GÜVENLİK
- DTO
- GİSBİR
- ido
- İstanbul Lines
- GESTAŞ
- BUDO
- Gemi Mühendisleri Odası
- Kalkavan Denizcilik
- Kaptanoğlu Denizcilik
- Arkas Denizcilik
- Boğaz Turu
- içdaş
- ÇEVRE
- Yılbaşı
- GEMİ ADAMI
- SEABIRD
TÜRK LOYDU AKADEMİ KURULDU
Türk Loydu Vakfı, denizcilik ve endüstri alanlarında ülkemiz ve dünyada teknik gelişime yönelik önemli bir adım attı.
11 Ekim 2024 Cuma 13:25
Türk Loydu Vakfı tarafından kurulan Türk Loydu Vakfı Akademi, Eğitim, Araştırma ve Danışmanlık İktisadi İşletmesi (Türk Loydu Akademi) ile, akademik ve sektörel çalışmalarda yeni bir dönem başlıyor.
Türk Loydu Akademi’nin amacı, Türk Loydu Vakfı Resmi Senedi kapsamında denizcilik, gemi yapım ve onarım sanayi ile kara endüstrisi, havacılık, savunma, ulaşım ve nükleer enerji gibi ileri teknoloji gerektiren sektörlerdeki gelişmeleri yakından takip ederek, bu bilgileri Türkiye’ye ve dünyaya kazandırmak ve uygulamak için eğitim, araştırma ve danışmanlık faaliyetleri yürütmektir.
Uluslararası Tanınmış Bir Klas Kuruluşu: Türk Loydu
2023 yılı Kasım ayı itibarıyla Uluslararası Klas Kuruluşları Birliği’ne (IACS) tam üye olan Türk Loydu, uluslararası arenada tanınırlığını ve güvenilirliğini pekiştirmiştir. Türk Loydu Vakfı’nın sahibi olduğu Türk Loydu Uygunluk Değerlendirme Hizmetleri A.Ş., denizcilik sektöründe güven ve kalitenin simgesi olmuş bir klaslama ve uygunluk değerlendirme kuruluşudur. Kuruluşundan bu yana, kuru yük gemilerinden konteyner gemilerine, tankerlerden Ro-Ro gemilerine kadar geniş bir yelpazede toplamda 3233 gemiye klaslama hizmeti sunmuştur. Bu gemilerin 2910 tanesi Türk Bayraklı, 323 tanesi ise Yabancı Bayraklı gemilerden oluşuyor.
Türk Loydu, denizcilik sektöründe güvenliği, kaliteyi ve çevresel sürdürülebilirliği ön planda tutarak, sıfır emisyonlu gemiler, alternatif yakıtlar, otonom ve insansız deniz araçları ve siber güvenlik gibi yenilikçi alanlarda çalışmalar yürütmektedir.
Endüstri ve Belgelendirme Faaliyetleriyle Büyüme Devam Ediyor
Türk Loydu’nun hizmet portföyünün önemli bir kısmını oluşturan Endüstri ve Belgelendirme Sektörü faaliyetleri kapsamında; enerji, inşaat, maden, imalat, kimya, ulaşım ve lojistik sektörlerinde büyümeye devam ediyoruz.
Türkiye'nin önemli altyapı projeleri olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali, 1915 Çanakkale Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve TCG Anadolu Gemisi gibi mega projelerde yer alarak, hizmet kapasitemizi genişletiyoruz.
Burs Programlarıyla Geleceğin Uzmanlarına Destek
Türk Loydu Vakfı denizcilik ve endüstri sektörlerine katkıda bulunmak amacıyla lisans ve lisansüstü öğrencilere burslar sunmakta. Ülkemiz için deniz endüstrisi ve faaliyet gösterdiğimiz alanlar başta olmak üzere, nitelikli teknik insan gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak ve toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmek amacıyla, 1999 yılından bu yana lisans, lisansüstü ve doktora düzeylerinde toplamda 2.253 öğrenciye burs imkânı sağladık.
Türk Loydu Vakfı; faaliyet alanları kapsamındaki yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik karşılıksız burs ve eğitim yardımlarını, lisans ve lisansüstü programlarında daha da yaygınlaştırarak 2024/2025 Eğitim Öğretim Yılında da sürdürmektedir. 2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda, Vakfımız, iştirakleri eliyle yürütmekte olduğumuz hizmetlerle ilişkilendirerek belirlenmiş lisans programlarında karşılıklı burs vermeye de ilk kez başlayacaktır.
Burs Sayısı ve Tutarları
2024/2025 Eğitim Öğretim Yılında Burs Kontenjanları:
Lisans Programı Karşılıksız Burs Kontenjanımız: 175 bursiyer
Lisans Programı Karşılıklı Burs Kontenjanımız: 10 bursiyer
Tezli Yüksek Lisans Programı Karşılıksız Burs Kontenjanımız: 15 bursiyer
Tezli Doktora Programı Karşılıksız Burs Kontenjanımız: 25 bursiyer
2024/2025 Eğitim Öğretim Yılında 9 ay süre ile (Ekim ayından başlayarak Haziran ayında sonlanacak) verilecek burs aylık net tutarları;
Karşılıksız lisans bursları için, 5,000.00 (beşbin)TL/Ay
Karşılıklı lisans bursları için, 17,000.00 (onyedibin)TL/Ay
Karşılıksız tezli yüksek lisans bursları için, 7,500.00 (yedibinbeşyüz)TL/Ay
Karşılıksız tezli doktora bursları için, 10,000.00 (onbin)TL/Ay
Başvuru Süreci ve Şartlar
Burs başvuruları, Türk Loydu Burs Otomasyon Sistemi üzerinden alınmakta olup son başvuru tarihi 28 Ekim 2024, saat 12:00'dir. Başvuru yapacak adayların öncelikle T.C. vatandaşı olması ve başvuru yapacakları programlara bağlı olarak ekte ayrı ayrı verdiğimiz lisans ve lisansüstü programları için “Burslara İlişkin Şartlar ve Adaylarda Aranan Nitelikler” şartlarını sağlamaları beklenmektedir. Başvurular, burs kontenjanlarına ve adayların başvurularında verdikleri bilgilere dayalı olarak burs otomasyon sistemimizdeki sıralamasına göre değerlendirilecek.
Detaylı başvuru bilgileri ve süreç hakkında bilgi almak tıklayınız.
DENİZ HABER AJANSI
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2004 Deniz Haber