- GÜNDEM
- SEKTÖRDEN
- TÜRK BOĞAZLARI
- DENİZ KAZALARI
- ENERJİ
- IMO ve AB
- LİMANLAR
- DENİZ KÜLTÜRÜ
- DENİZ SPORLARI
- SERBEST KÜRSÜ
- DENİZ EĞİTİMİ
- DENİZ TURİZMİ
- GEMİ İNŞA SAN.
- BALIKÇILIK
- NAKLİYAT
- DENİZ MAGAZİN
- RÖPORTAJ
- DZKK-SGK
- DENİZHABER.TV
- Kruvaziyer Turizmi
- TEKNE
- GEMİ
- SAHİL GÜVENLİK
- DTO
- GİSBİR
- ido
- İstanbul Lines
- GESTAŞ
- BUDO
- Gemi Mühendisleri Odası
- Kalkavan Denizcilik
- Kaptanoğlu Denizcilik
- Arkas Denizcilik
- Boğaz Turu
- içdaş
- ÇEVRE
- Yılbaşı
- GEMİ ADAMI
- SEABIRD
ENERGY STOCKHOLM GÖREVE BAŞLADI
İstanbul Tuzla merkezli RMK Marine tersanesi tarafından, Victrol ve Sogestran ortak girişimi olan Belçika menşeili LNG Shipping inşa edilen, Avrupa’nın en büyük LNG bunker mavnası Energy Stockholm görevine başladı.
20 Kasım 2024 Çarşamba 13:08
International Naval Engineering Consultants (INEC) tarafından tasarlanan ve 135 metre uzunluğa, 22 metre genişliğe ve 8,000 m³ taşıma kapasitesine sahip LNG tankeri için bir de vaftiz töreni düzenlendi. Törende RMK Marine yetkilileri de hazır bulundu.
11 knot hıza ulaşabilen gemi, LNG Shipping tarafından Shell Western LNG B.V’ye uzun vadeli kiralanan bunker; Zeebrugge, Antwerp, Rotterdam ve Amsterdam (ZARA) limanlarında yakıt ikmal hizmeti verecek.
Kargo kaynatma gazını kullanıp yakıt verimliliğini artırarak çift yakıtlı tahriğe sahip olan gemi, karbon emisyonunu azaltmaya yardımcı olan batarya teknolojisi ve bunun için kıyı beslemesini kullanan ilk LNG bunker mavnası oldu.
Yeni teknolojilerin örneği
Sogestran Petrol/Kimyasallar/Gaz Ticari Direktörü David Patron, Energy Stockholm’ün enerji tüketimini optimize etmek ve emisyonları azaltmak için yeni teknolojilerin kullanımında örnek olduğunu belirterek, “Saf gaz ve biyodizel ile uyumlu çalışan hibrit-elektrikli çift yakıtlı tahrik sistemiyle donatılan gemimiz kargo kaynatma gazını da yakıt olarak kullanabiliyor” dedi.
Bataryayla 30 dakika seyir
Energy Stockholm’ün, iç su yolları için batarya ve kıyı güç bağlantısı kullanan ilk LNG bunker gemisi olduğunu da hatırlatan Patron, 500 kWh’lik pil takımının tek seferde 30 dakika boyunca batarya gücüyle seyiri sağladığını bildirdi.
Victrol Baş Teknik Sorumlusu Peter Maes ise, “Avrupa’da şimdiye kadar inşa edilmiş en büyük iç LNG mavnasının inşası hem zorlu hem de heyecan vericiydi. Bu iddialı inşa sürecine katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.
DENİZ HABER AJANSI
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2004 Deniz Haber