• BIST 9294.35
  • Altın 4167.658
  • Dolar 38.1828
  • Euro 44.1223
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 14 °C

ABD ve Güney Kore, ortak savaş gemileri inşa edecek

ABD ve Güney Kore, ortak savaş gemileri inşa edecek
ABD'nin en büyük askeri gemi inşa şirketlerinden HII, Güney Koreli Hyundai Heavy Industries ile ortak savaş gemileri inşa etme konusunda anlaştı.

ABD ve Güney Koreli şirketler, Maryland'deki Sea Air Space 2025 savunma fuarında konuya dair mutabakat zaptı imzaladı.

Huntington Ingalls Industries (HII) Başkan Yardımcısı Brian Blanchette, Sea Air Space 2025 fuarında düzenlenen törende yaptığı konuşmada "Bugünkü anlaşma, ulusal güvenliğimizi desteklemek üzere ABD'nin gemi inşa kapasitesini arttırmaya yönelik tüm fırsatları değerlendirme kararlılığımızı yansıtmaktadır." dedi.

Blanchette, bu mutabakat zaptının kaliteli gemilerin ortak üretimini hızlandırmaya dair "gerçek bir potansiyel" sunduğuna inandığını dile getirdi.

Hyundai Heavy Industries'den yapılan açıklamada ise "Bu mutabakat zaptı, her ikisi de dünyanın en gelişmiş Aegis gemilerini inşa etme kapasitesine sahip olan iki gemi inşa şirketi arasındaki ilk işbirliğine işaret ettiği için özellikle önemlidir." denildi.

Hyundai Heavy'nin donanma ve özel gemi inşasından sorumlu yöneticisi Joo Wonho ise yaptığı açıklamada "Her iki ülkenin gemi inşa kapasitelerini ve yeteneklerini geliştirmeyi ve ayrıca ikili güvenlik işbirliğinin güçlendirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.

Halihazırda, ABD'nin balistik füze fırlatma kabiliyeti bulunan Aegis savaş sistemi ile donatılmış 90 adet savaş gemisi bulunuyor.

Güney Kore'nin Ulsan kentinde dünyanın en büyük tersanesini işleten Hyundai Heavy Industries'in ise dünyadaki gemilerin yaklaşık yüzde 10'unu inşa ettiği belirtiliyor.

Öte yandan, uzmanlar, söz konusu anlaşmayı, ABD'nin Çin ve Kuzey Kore'nin güçlendirdiği filosuna ayak uydurma girişimleri olarak görüyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim