• BIST 9167.58
  • Altın 4016.841
  • Dolar 38.5383
  • Euro 43.6193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 16 °C

ABD, Yemen'deki stratejik Ras İsa Limanı'nı vurdu

ABD, Yemen'deki stratejik Ras İsa Limanı'nı vurdu
CENTCOM, Yemen'in batısında bulunan ve ülkedeki en önemli enerji altyapılarından biri olan Ras İsa Akaryakıt Limanı'na yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. Ras İsa Limanı, Yemen'in en önemli petrol ve akaryakıt aktarma merkezlerinden biri olarak biliniyor

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemen’in batısında bulunan ve ülkedeki en önemli enerji altyapılarından biri olan Ras İsa Akaryakıt Limanı’na yönelik hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Açıklama, ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı CENTCOM’un resmi sitesinden yayımlandı.

Açıklamada, İran tarafından desteklenen Husilerin bu limanı uzun süredir yakıt sevkiyatı, mali kazanç ve askeri lojistik destek sağlamak amacıyla kullandığı iddia edildi. ABD, 5 Nisan’da uygulamaya giren yabancı varlık yasaklarına rağmen liman üzerinden yapılan sevkiyatların devam ettiğini ve bu sevkiyatlardan elde edilen kârların silahlı faaliyetlerde kullanıldığını öne sürdü.

CENTCOM açıklamasında, “Bugün, İran destekli unsurların yasadışı gelir elde ettiği bu kaynağı ortadan kaldırmak için harekete geçtik. Bu saldırı Yemen halkına zarar vermeyi değil, aksine onların barış ve özgürlük içinde yaşama taleplerini desteklemeyi hedeflemektedir” ifadelerine yer verildi.

Ras İsa Limanı, Yemen’in en önemli petrol ve akaryakıt aktarma merkezlerinden biri olarak biliniyor. Kızıldeniz kıyısında yer alan bu stratejik tesis, ülkenin yakıt tedarik zincirinde kritik bir rol oynuyor. ABD’nin bu hamlesi, yalnızca askeri değil, aynı zamanda bölgedeki enerji altyapısını doğrudan hedef alması açısından da dikkat çekici bulundu.

Washington’un bu adımı, bölgedeki deniz taşımacılığı güvenliğine yönelik endişelerin arttığı bir döneme denk geldi. Öte yandan Husiler cephesinden saldırıya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim