• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 16 °C

Akfen Holding'den Mersinli işadamlarına 'Eğitime yatırım yapın' çağrısı

Akfen Holding'den Mersinli işadamlarına 'Eğitime yatırım yapın' çağrısı
Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Mersin’de TİKAV-MIP işbirliğinde her yıl gerçekleştirdikleri okul yenileme çalışmasına devam edeceklerini belirterek, Mersinli iş adamlarının da bu tür yatırımlarda yer almasını istedi.

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) işbirliğinde hayata geçirilen ‘Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi’ kapsamında, merkez Toroslar ilçesindeki Vali Sabahattin Çakmakoğlu Ortaokulu ile merkez Akdeniz ilçesindeki Mimar Sinan Ortaokulu bakımdan geçirilerek yeni eğitim dönemine hazırlandı.

TİKAV koordinatörlüğünde ve MIP finansörlüğünde bakım ve onarımı yapılarak yenilenen 30 derslikli Vali Sabahattin Çakmakoğlu Ortaokulu’nda bugün tören düzenlendi. Törene, Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Toroslar Kaymakamı Kaya çıtak, Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş, MIP ve TİKAV yetkilileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

“HER İKİ OKUL İÇİN YAKLAŞIK 400 BİN LİRA HARCANDI”

TİKAV Başkanı Sultan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, MIP ve TİKAV işbirliğinde gerçekleştirdikleri çeşitli projelerle Mersin’e hizmet verdiklerini dile getirdi. Tüm dertlerinin, örgün ya da yaygın eğitime destek vererek insana hizmet etmek olduğunu vurgulayan Yılmaz, “TİKAV-MIP ortaklığındaki Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi kapsamında bu yıl 30’ar derslikli iki okula hizmet verdik. Vali Sabahattin Çakmakoğlu Ortaokulu’nun elektrik tesisatından klima borularına kadar onarımı, boyası, badanası, kapıları, tören salonu, tüm zeminler, merdivenler ve duvarların bakım-onarımı, seramik kaplaması yapıldı. Bu bakım ve onarım Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce de değerlendirilerek sıraları yenilendi. Akdeniz ilçesindeki 30 derslikli Mimar Sinan Ortaokulu’nun da boya ve badanası yapıldı. Her iki okul için proje kapsamında 325 bin lira harcandı. Ancak, maliyet çok daha yüksektir. Proje bütçesine ek olarak yapılan bazı işlerle birlikte maliyet yaklaşık 400 bin lirayı buldu. Bazı işleri özel firmalar ücretsiz olarak yaptı” dedi.

“BU ŞEHİRDEN PARA KAZANAN HERKESİN BU YATIRIMLARDA YERİNİ ALMASINI TEKLİF EDİYORUM”

MIP ortağı Akfen’in Yönetim Kurulu Başkanı ve TİKAV Onursal Başkanı Hamdi Akın da konuşmasında, iki okulun yenilenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. TİKAV olarak Mersin’de daha çok proje yapmak için geldiklerinin altını çizen Akın, “Tabii ki arkamızda Mersin Limanı’nın bir ekonomik gücü de söz konusu. Bu okul, bizim Mersin’de bu yıl yenilediğimiz 6. okulumuz. Mersin’in içerisinde eski yüzlü okul kalmasın istiyoruz. Mersin’in içerisinde sıraları eski olan bir okul kalmasın istiyoruz. Mersin’de muslukları doğru dürüst akmayan okul olmasın istiyoruz, tuvaletleri temiz olsun, görüntüsü güzel olsun istiyoruz. Her okulumuzun bahçesinde bir büstümüz olsun istiyoruz ve bütün bunlar için gerekeni yapıyoruz. Sağ olsun bütün kurumlar, kurullar, kişiler, şirketler katkıda bulunuyor. Ben her zaman söylüyorum, Türk insanı her zaman vericidir, Türk şirketleri vericidir, Türk kurumları da vericidir, yeter ki koordine etmeyi bilelim, yeter ki koordinasyonu sağlayalım” diye konuştu.

İki okulun yenilenmesinde çok kişinin emeği olduğunu, herkesin ellerinden tuttuğunu ifade eden Akın, “Demek ki, iyi bir şeyler yapmaya kalktığınız zaman arkanızdan gelen, size yardımcı olan hem şirket hem kişi hem de kurum anlamında çok fazla destekçi bulabiliyorsunuz. Önemli olan bunu motive edebilmek. TİKAV’a o anlamda teşekkür ediyorum, bunu motive etmeyi beceriyoruz. Bütün kurumlara da bu yardımlarından dolayı tek tek teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Daha yeni projelerde, farklı okulların yenilenmesine devam edeceklerini de bildiren Akın, İl Milli Eğitim Müdürü’ne bu anlamda yol göstermesi için teklifte bulundu. “Her sene ne kadar yapabilirsek karınca kararınca devam edelim. Biz sivil toplumun gücünü göstermek zorundayız” diyen Akın, Kayseri’yi örnek gösterdiği konuşmasında Mersinli iş adamlarına da çağrıda bulunarak, şunları söyledi: “Kayseri’de belediye başkanı geçen konuşmasında ‘Ben devletten hiç para almıyorum. 1 milyar dolarlık bir proje gerçekleştirdik Kayseri’de 10 sene içerisinde. Hepsi özel sektör tarafından yapıldı’ dedi. Yani her sene 100 milyon dolara yakın bir para Kayserili esnafının, fabrikatörünün, iş adamının ve kurumlarının yardımıyla ve yatırımlarıyla Kayseri’ye yatırım olarak geri dönmüş. Bu ne büyük bir vericiliktir, bu ne kadar güzel bir şehirdir. Ben Mersinli iş adamlarına da buradan seslenmek istiyorum, Mersinli olan, bu şehirden para kazanan herkesin bu yatırımlarda yerini almasını teklif ediyorum.”

Hamdi Akın, konuşmasının ardından okulun yenilenmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketleri takdim etti. Akın ve törene katılanlar daha sonra kurdele kesti. Okul binasının girişine de plaket çakan Akın, daha sonra yenilenen okulu ve sınıfları gezdi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim