• BIST 10096.55
  • Altın 3016.913
  • Dolar 35.3654
  • Euro 36.3831
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 4 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 10 °C

Aliağa'da “Lojistik Depolama, Limanlarda Emniyet, Çevre ve Uygulamaları” tartışıldı

Aliağa'da “Lojistik Depolama, Limanlarda Emniyet, Çevre ve Uygulamaları”  tartışıldı
Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi’nin son gününde “Lojistik Depolarda ve Limanlarda Emniyet, Güvenlik, Çevre Düzenlemeleri ve Uygulamaları” paneli, konuyla ilgilenen sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi’nin  3. gününde, tehlikeli madde taşımacılığı, operasyonlarda emniyet ve sürdürülebilir çevre yönetimi için tehlikeli atık yönetimi konuları tartışıldı.

Oturum başkanlığını 3E Danışmanlık CEO’su, Lojistik ve Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Rüçhan Derici’nin yaptığı panelde, Lojistik ve Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Rüçhan Derici, APM İzmir Terminalleri Sağlık Emniyet ve Güvenlik Müdürü Willem Nel, Fumigaz Gaz Ölçüm Sistemleri Ltd. Şti. Teknik Koordinatörü Dr. Dirk Rohdeshagen, Tehlikeli Atık Yönetimi Teknolojileri (TAYEK) Ltd. Şti. Genel Müdürü Murat Yılmaz ve Güvenlik Uzmanı Mete Yazman konuşmacı olarak yer aldı. APM İzmir Terminalleri Sağlık, Emniyet ve Güvenlik Müdürü Willem Nel, paneldeki sunumunda, lojistik depolarda ve limanlarda gerçekleştirilen operasyonlarda emniyetin önemine yer verdi.

Güvenlik planlamalarının yapılmadığı liman ve lojistik depolarda kazaların üç önemli alanda gerçekleştiğini belirten Nel, “Taşımacılıkta insanlar güvende değil, yüklerin kaldırılması sırasında insanlar yüklerin altında kalıyor ve yükseklerde çalışanlar ise düşerek yaşamını yitiriyor. Kazalar oluyor ve unutuluyor” dedi.

“DÜRÜST OLUN VE KAZALARA KENDİNİZİ HAZIRLAYIN”

Liman ve lojistik depolarda ölümlü kazaların yüzde 75 oranında alt yüklenicilerde gerçekleştiğini açıklayan Nel, emniyetli operasyonlar için verdiği tavsiyeleri sıralarken, “Hedeflerinizi belirleyin, yıl içinde kaza sayısı ve sonuçlarıyla ilgili incelemeler rapor edilmeli. Çünkü rapor ederseniz, takip de edebilir olursunuz. Performans değerlendirmeleri ve tatbikatlar mutlaka yapılmalı. Kazalar oluyor, daha sonra unutuluyor. Önlem alınmıyor. Bunların önüne geçmek için dürüst olun ve kazalara kendinizi hazırlayın” dedi. Önemli olan herkesin evin güvenle gitmesini sağlamaktır” diye konuştu.
Başarılı ve güvenli operasyonların gerçekleştirilebilmesi için öneriler sunan Nel,”Tesislerin durumu, ekipmanların test edilebilir olması son derece önemli. Satın alımlarımızda emniyet alanlarında denetimler yapmalıyız. Operasyonlarla ilgili riskleri bilirseniz, risk değerlendirmeleri yaparsanız, olabilecekleri de öngörebilir olursunuz. Bu noktada emniyet danışmanları çok önemli. Emniyet konusuna negatif yaklaşımların çoğu konuyu iyi bilmemekten kaynaklanır ve sonuçta bu iş yapılması zor, karmaşık ve fazla teknik bir iş olarak gözükür. O yüzden eğitime zaman ayırmak, insanlara emniyetin ne olduğunu anlatmak lazım” dedi.

“HER KURALIN BİR SEBEBİ VAR”

Nel, uluslararası alanda emniyetli operasyonların gerçekleştirilebilmesi için kültürel farklılıkların bile dikkate alınması gerektiğini belirterek, “Pek çok ülkede emniyetli olmayan şeyler görülüyor ve bunlara müdahale edilmiyor. Ama buna verdiğimiz önem aynı işi paylaşan insanlar olarak birbirimize verdiğimiz değerle ilgili. Belirli standartlara, kurallara özen göstermek çok önemli. Her kuralın bir sebebi var. Kurallar çiğnenmek için değil, emniyetli operasyonların yapılası içindir. Kurumlar emniyet konusunu kendilerine bir yük olarak görüyorlar. Hâlbuki danışmanlar olarak biz emniyet önlemleriyle sizin önünüzü açıyoruz. Asıl emniyeti dikkate almazsanız ölümler yaşanabilir, operasyonlarınız durabilir ve itibarınız zedelenebilir” şeklinde konuştu.

liman_zirve_guvenlik.jpg

liman_zirve_guvenlik1.jpg

liman_zirve_guvenlik2.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim