Amerikan savaş gemisi protesto edildi
Bodrum'u ziyaret eden Amerikan savaş gemisi bir grup tarafından ''ayakkabı'' fırlatılarak protesto edildi.
Bodrum Limanı'nı ziyaret eden ''USS Higgins'' savaş gemisini protesto eden bir grup, ''Yankee kapı dışarı'' yazılı pankartla gemi yanaşma iskelesinde toplanarak, ''Yankee go home'' şeklinde slogan atarak geminin limandan ayrılmasını istedi.
Protestocu grup adına konuşan Ayhan Karahan, amaçlarının savaş gemisini protesto etmek ve gemiden çıkarak Bodrum'u ziyaret edecek ABD askerlerini engellemek olduğunu belirterek, ''ABD savaş gemisi Bodrum'dan ayrılıncaya kadar protestolarımızı sürdüreceğiz. Daha önce Irak'ta 3 kez görev yapan bu gemi İsrail'den ülkemize geldi. Bu işgal ordusunun elinde Iraklı çocukların kanı var.'' dedi.
Karahan, daha sonra yanında getirdiği bir çift ayakkabıyı protestocu grup adına liman girişinde nöbet tutan ABD askerlerinin bulunduğu bölgeye fırlattı. Polisle zaman zaman tartışan protestocu grup, dağıldı. Bu arada, dün sabah Bodrum yolcu limanına yanaşan destroyer sınıfı, 154 metre boyunda ve 20 metre genişliğindeki askeri gemide 33 subay, 38 astsubay ve 210 erin görev yaptığı öğrenildi. Saatte 30 knot hız yapan USS Higgins, 29 Kasım'a kadar Bodrum'da kalacak.