Antalya Limanı'nda işlem tamamlandı
Antalya Limanı'nın Akdeniz A.Ş'ye satışına Rekabet Kurulu'ndan onay çıktı. Devir işlemlerinin ay sonuna kadar tamamlanmasının ardından yatırımlara başlanacak.
Tasarrruf Mevduatı ve Sigorta Fonu tarafından yapılan ihaleyle 60 milyon dolara Akdeniz Liman İşletmeciliği A.Ş'ye satılan ve Rekabet Kurulu tarafından da satışı onaylanan Antalya limanının, bu ay sonuna kadar devredileceği belirtildi. Rekabet Kurulu kararının çıkmasının ardından, liman ay sonuna kadar TMSF tarafından yeni sahibi Global Menkul Kıymetler ile Çelebi A.Ş ortaklığı ile kurulan Akdeniz Liman İşletmeciliği A.Ş'ye devredilecek.Antalya Limanı’nını alan, Global Menkul Kıymetler ile Çelebi A.Ş ortaklığı ile kurulan Akdeniz Liman İşletmeciliği A.Ş'’nin yatırımlara yöneleceği belirtiliyor. Daha önce Antalya Limanı ile ilgili hazırlanan raporlara göre, Akdeniz Liman İşletmeciliği A.Ş'nin acil olarak 7,5 milyon dolarlık yatırım yapması gerektiği ileri sürülüyor. Ayrıca Antalya Limanı ile ilgili yapılması gereken yatırımlar şöyle sıralanıyor: *Liman acilen taranmalı. Liman içi derinliğin 10-11 metreye inmesi gerekiyor. Eğer liman bu derinliğe kadar inebilirse, 70-80 bin grostonluk gemiler limana girebilecek. Mobil vinç, forklift ve terminal traktörleri alınmalı. Yolcu salonu yeniden yapılandırılmalı. Bu acil yatırımlar için 7,5 milyon dolarlık harcama gerekli.*Orta vadede ise rıhtımlar uzatılmalı. Dökme yük için kapalı devre bant sistemi kurulmalı, sundurma yapılmalı. 5 yıllık orta vadede ise 10 milyon dolarlık yatırıma gereksinim var.*Hazırlanan raporda acil ve orta vadede yatırımların gerçekleştirilmesi halinde limanın yolcu ve yük kapasitesinin yüzde 250 artacağı belirtildi. Öte yandan Antalya Limanının yeni sahibi Akdeniz Liman İşletmeciliği’nin A.Ş, İngiltere'de danışmanlık şirketleriyle işbirliği yaparak limanın geliştirilmesi için fizibilite çalışmaları yaptırdığı da gelen haberler arasında.DenizHaber.Com-Özel
Diğer Haberler
Müsilaj Marmara'da 24 metreye kadar yayıldıMarmara Denizi için endişelendiren müsilaj açıklaması geldi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde 2021 yılında büyük zarara yol açan müsilaj oluşumunun yeniden ortaya çıktığını açıkladı.
Doğu Karadeniz'deki plastik kirliliğinin boyutu dip çamurunda ortaya çıktıRecep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Gedik, Karadeniz'in doğusunda akarsuların denizle birleştiği noktalarda yaptıkları araştırmada bir kilogram dip çamurunda 597 adet mikroplastik bulduklarını, Karadeniz'deki plastik kirliliğinin ana kaynağının akarsular olduğunu söyledi.
Tedavileri tamamlanan deniz kaplumbağaları mavi sulara bırakıldıMuğla'nın Ortaca ilçesindeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavileri tamamlanan 3 deniz kaplumbağası, mavi sularla buluşturuldu.
Antalya'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu denize taşındıANTALYA'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 101'inci yılı kutlamaları denizde de sürdü.
- “Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
- Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
- MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
- 5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim