Birkaç ay içinde kimyasal taşıma sektöründe daha aktif yer alacaklarının altını çizen Arkas Lojistik Hizmetler Grup Başkanı Diane Arcas, “Avrupa’nın kimya lojistiğinde önde gelen bir firmasıyla ortaklık hazırlığındayız. Kimya sektörü Türkiye’de gelecek vaadeden bir sektör ve biz bu taşımalara talibiz.Yabancı bir ortağımız olacağından yurtdışındaki ihalelere de grime fırsatı bulacağız. Kısaca buna bir know how işbirliği diyebiliriz” açıklamasını yaptı.
YURTDIŞINDA ARLOGIC İLE BÜYÜYORLAR
Havada daha yüksek hedefler koyduklarını, deniz taşımacılığında Uzakdoğu, Ortadoğu gibi daha farklı destinasyonları gözlerine kestirdiklerini ifade Arcas, “Şu an filomuzda 400 araç bulunuyor. Kara nakliyesinde bu yıl 30 yeni araç almayı planlıyoruz. Araçların tamamının ADR’li olacağını söyleyebilirim. 2014 yılında müşterilerimize daha hızlı, kaliteli ve ekonomik hizmet verebilmek amacıyla dört şirketimizi Arkas Lojistik adı altında birleştirmiştik. Bugün 9 ülkede 27 lokasyonda 1.100 çalışanımız ile faaliyet gösteriyoruz.
Yurtdışında Arlogic markasıyla güçlü bir network oluşturma çalışmalarımız devam ediyor. Azerbaycan, Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Rusya, Türkmenistan, Ukrayna ve Çin de toplam 13 lokasyonda Arlogic markası altında hizmetlerimiz sürdürüyor ve ofislerimizin olduğu bu ülkelerdeki lokal oyuncularla işbirliğine önem veriyoruz. 400 araçla deniz, hava ve kara forwarding yapıyoruz. Bunun üzerine kapalı depoculuk, dağıtım gibi ürünleri ekledik. Arkas Lojistik, çok kısa bir sürede, en hızlı büyüyen kuruluşlar arasında yerini alacak” diye konuştu.
TANAP BORU HATTI PROJESİ’NDE ARKAS LOJİSTİK İMZASI
Arkas Lojistik olarak hizmetlerde çeşitliliği ve farklı sektörlere yönelik uzmanlıklar geliştirmeyi önemsediklerini kaydeden Diane Arcas, “Başarılı olduğumuz konulardan biri de proje ve ağır yük taşımaları. 2013 yılı itibariyle başlayan Proje taşımacılığında uzmanlaşmış ekibimiz ile zorlu fabrika ve enerji santrali taşıması projelerine imza attık. Yine iş güvenliği ve proje yönetimi konusunda yüksek uzmanlaşma isteyen TANAP boru hattı projesi ihalesinin önemli bir kısmını Arkas Lojistik taşıdı. İki yıl sürecek büyük bir proje olduğunun altını çizmek isterim. Son iki yılda proje taşımacılığı ve deniz taşımacılığında % 50’den fazla büyüme yakaladık. İddialı olduğumuz bir diğer alan da uluslararası deniz forwardingidir. Dünyanın her yerine full veya parsiyel taşıma yapabiliyoruz. Özellikle Uzakdoğu, Akdeniz, Hindistan-Pakistan, Ortadoğu, Karadeniz ve Türki Cumhuriyetler pazarlarını çok yakından takip ediyoruz. Dünyada bir çok ülkede kuvvetli bir networkümüz var” ifadelerini kullandı. .
700 VAGON VAR, LOKOMOTİF İÇİN SERBESTLEŞME BEKLENİYOR
Arkas Lojistik’in tren taşımacılığında da ön sıralarda yer almayı hedeflediğini bildiren Diane Arcas, bu konuda şunları söyledi: “Ar-Gü şirketimiz demiryolu taşımacılığı konusunda uzman. Bünyesinde 700 vagon bulunuyor. Serbestleşme Yasası ile birlikte lokomotif yatırımı yapmayı planlıyoruz. Ayrıca Arkas Grubu’nun Kartepe de planlamakta olduğu 200 bin metrekarelik lojistik terminalinde de Arkas Lojistik olarak yerimizi alacağız. Türkiye’de bir ilk olacak kara terminali, biz de dahil tüm lojistik şirketleri için eşsiz fırsatlar sunacak.”
YATIRIMDA ASLAN PAYINI İNSAN VE IT TEKNOLOJİLERİ ALIYOR
Trendlerin çok hızlı değiştiğine dikkat çeken Diane Arcas, bu hızlı değişime aynı şekilde karşılık vermenin gerekliliğine inandıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Insan kaynaklarında performans odaklı bir yaklaşım sergileyen yönetim ekibimiz var. Takım çalışması ve müşteri odağı şirketimizin en vazgeçilmezleri. Her projemiz ya da yatırımımızın mutlaka ticari büyümenin yanında müşteri memnuniyetine endeksli olması gerektiğini düşünüyorum. Çalışanların sadece iş değil aynı zamanda yöneticilik, global bakış açısı ve dil eğitimlerine çok önem veriyor ve önemli bir bütçe ayırıyoruz.
Yaşadığımız çağda iyi yetişmiş insan kaynağı yanında IT yatırımları da çok önemli. Arkas Holding bünyesindeki Bilgi Sistemleri’nin de desteğiyle kendimize özgü yapımıza uygun butik IT yazılımları oluşturabiliyoruz. Önümüzde ki üç sene içinde yazılımlarımızı müşteri memnuniyetini artıracak süreçlerle geliştirmeyi ve güncellemeyi hedefliyoruz.”
DOĞAL GAZLI 10 ARAÇ PİLOT BÖLGE ANADOLU YAKASI’NDA ÇALIŞMAYA BAŞLIYOR
Arkas Lojistik, hizmetlerini deniz, karayolu ve demiryolunu entegre ederek yürütüyor. Böylece optimum yakıt ve lojistik maliyet hedefleniyor. Bu da, daha az karbon salınımı anlamına geliyor.
Socar Enerji ve Ulaştırma Hizmetleri Filo Yönetimi tarafından yaklaşık 1 yıldır çalıştıkları projenin sonuna geldiklerini ifade eden Arkas Lojistik Hizmetler Grup Başkanı Diane Arcas, “Süreci devreye alma aşamasındayız. Bu projedeki ilk amacımız sosyal ve çevre sorumluluğumuz nedeni ile sıfır egsoz salınımına ulaşmak. Çalışmalarımız neticesinde yüzde 15’lik bir yakıt avantajı da sağladık. Böylece hem çevreyi korumayı, hem de maliyetleri aşağı çekmeyi başardık. Pilot bölge olarak seçtiğimiz Anadolu Yakası’nda 10 aracımızı CNG (doğal gaz) ile çalışır hale getireceğiz ve seferlere başlayacağız.
Onun dışında kara filomuz, atık motor yağlarını cevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi amacıyla PETDER’e (Petrol Sanayi Derneği) teslim ediyor.
Kaynak: Lojiport
Deniz Haber Ajansı