Armoni Tersanesi kabuğunu kırdı
Son dönemde yat üretiminin Bartın’a kaymasında önemli söz sahibi olan Armoni Yatçılık, Bartın’da kurduğu Armoni Tersanesi’nde sekiz ayda inşa ettiği yatı denize indirdi.
Armoni Tersanesi Tarafından İnşa Edilen Yat, Bartın’da Denizle BuluştuSon dönemde yat üretiminin Bartın’a kaymasında önemli söz sahibi olan Armoni Yatçılık, Bartın’da kurduğu Armoni Tersanesi’nde bir yandan 28 metreye kadar yat inşa etmekte diğer yandan yatırımlarını sürdürmektedir. Son olarak Anadolu Kulübü’ne 20 metre boyunda bir yat inşa eden Armoni Tersanesi, sekiz ayda tamamladığı yatı Kurucaşile’de törenle suya indirdi. Armoni Tersanesi ve Armoni Yatçılığın Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Uçar’ın organize ettiği törene başta Bartın Valisi İsa Küçük ve Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya olmak üzere ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, Anadolu Kulübü Genel Müdürü Bora Baycık ve çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın’ın eskiden olduğu gibi tersaneler şehri olma yolunda hızla ilerlediğini, valilik olarak bu konuda her türlü desteği verdiklerini ve bundan sonra da vereceklerini söyledi. Yeni tersane yeri arayanlara Bartın’ı öneren Küçük, Ahşap Yat Yapımı Anadolu Meslek Lisesi’ni Kurucaşile’de açarak, projeli ve mühendis kontrolünde üretim yaptıklarını, böylece bilimsel ve teknik yöntemler kullanarak yaptıkları teknelerin dünyada takdirle karşılandığını da sözlerine ekledi. Armoni Yatçılık Yönetim Kurulu Üyesi Gürtan Tolon’da törende yaptığı konuşmada en önemli sorunları olan yer sorunundan Bartın’da kurdukları tersane sayesinde kurtulduklarını, şu anda 28 metre boyunda bir yatın kızakta olduğunu ve kısa süre sonra bu özel yatın da denizle buluşacağını söyledi. Törenin ardından katılımcılara Armoni Yatçılık tarafından bir de yemek verildi.DenizHaber.ComKaynak:Dünya Gazetesi/Perşembe Rotası
Diğer Haberler
Müsilaj Marmara'da 24 metreye kadar yayıldıMarmara Denizi için endişelendiren müsilaj açıklaması geldi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde 2021 yılında büyük zarara yol açan müsilaj oluşumunun yeniden ortaya çıktığını açıkladı.
Doğu Karadeniz'deki plastik kirliliğinin boyutu dip çamurunda ortaya çıktıRecep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Gedik, Karadeniz'in doğusunda akarsuların denizle birleştiği noktalarda yaptıkları araştırmada bir kilogram dip çamurunda 597 adet mikroplastik bulduklarını, Karadeniz'deki plastik kirliliğinin ana kaynağının akarsular olduğunu söyledi.
Tedavileri tamamlanan deniz kaplumbağaları mavi sulara bırakıldıMuğla'nın Ortaca ilçesindeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavileri tamamlanan 3 deniz kaplumbağası, mavi sularla buluşturuldu.
Antalya'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu denize taşındıANTALYA'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 101'inci yılı kutlamaları denizde de sürdü.
- “Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
- Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
- MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
- 5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim