• BIST 9666.14
  • Altın 2821.456
  • Dolar 33.9532
  • Euro 37.6774
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

ASELSAN IALA’ya sanayi üyesi olarak katıldı

ASELSAN IALA’ya sanayi üyesi olarak katıldı
ASELSAN, denizcilik ve deniz fenerleri konularında uluslararası standartları belirleyen ve teşvik eden önemli bir kuruluş olan Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları ve Fener Otoriteleri Birliğine (IALA) sanayi üyesi olarak katıldı.

IALA, deniz trafiği güvenliğini ve etkinliğini artırmak amacıyla 1957 yılında kurulan uluslararası bir kuruluş. Kuruluş, dünya genelindeki denizcilik otoriteleri, endüstri temsilcileri ve ilgili diğer paydaşlar arasında iş birliği ve bilgi paylaşımını teşvik eder. IALA, denizcilik sektöründeki en iyi uygulamaları belirleyerek küresel denizcilik güvenliğini artırmayı hedefler.

ASELSAN’ın, IALA’ya sanayi üyesi olarak katılmasıyla birçok avantaj sağlanacak:

IALA’nın geliştirdiği en son standartlar ve kılavuzlara erişim sağlanarak, ürün ve hizmetlerin küresel denizcilik güvenlik standartlarına uyum sağlanması.

IALA’nın düzenlediği konferanslar, seminerler ve atölye çalışmalarına katılım ile denizcilik teknolojileri alanındaki en son gelişmelerin yakından takip edilmesi ve sektörün önde gelen firmaları ile iş birliği fırsatları yakalanması.

Küresel düzeyde diğer denizcilik uzmanları ve kuruluşlar ile bağlantı kurularak bilgi paylaşımı ve ortak projeler geliştirme imkânı elde edilmesi.

IALA’nın sunduğu çeşitli eğitim programları ve materyaller ile ekiplerin bilgi ve becerilerinin sürekli olarak gelişim fırsatına sahip olması.

ASELSAN’ın IALA üyeliği ile birlikte KIYI ürün ailesinde uluslararası gelişim standartlarına uygunluk hedefleniyor.

ASELSAN KIYI NAVTEX/MF (Navigational Telex-MF Bandında Seyrüsefer Telex):

ASELSAN tarafından geliştirilen Navtex sistemi, denizcilik haritalama ve navigasyon çözümleri sunarak, gemilerin güvenli ve etkin bir şekilde seyir yapmalarına olanak tanır. IALA’nın standartları doğrultusunda Navtex, daha da geliştirilerek, kullanıcılar için en üst düzeyde güvenlik ve doğruluk sağlanması amaçlanıyor.

ASELSAN KIYI NAVDAT (Navigational Data-Seyrüsefer Veri):

Navdat, denizcilik verilerinin toplanması, analizi ve paylaşımı için entegre bir platform. IALA ile iş birliği yapılarak, Navdat sistemi uluslararası standartlara uygun hale getirilerek denizcilik otoriteleri ile veri paylaşımının kolaylaşması hedefleniyor.

ASELSAN KIYI VDES (VHF Data Exchange System-VHF Veri Haberleşme Sistemi):

VDES, denizcilik haberleşme sistemleri alanında devrim niteliğinde bir çözümdür. Bu sistem, gemiler arasında veri alışverişini daha hızlı ve güvenilir hale getirir. IALA üyeliği sayesinde VDES teknolojisinin uluslararası standartlara uygunluğu ve etkinliğinin artırılması amaçlanıyor.(Defense Here)

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim