• BIST 9673.56
  • Altın 2900.186
  • Dolar 34.1797
  • Euro 38.0819
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 14 °C

Asyaport 8 yılda Türkiye'nin en büyüğü oldu

Asyaport 8 yılda Türkiye'nin en büyüğü oldu
Türkiye’nin en büyük transit limanı olan Asyaport, 2024 yılının ilk altı aylık döneminde 1,1 milyonu aşkın TEU elleçleyerek Türkiye’nin en yüksek işlem hacimli limanı oldu.

Türkiye’nin en büyük transit limanı olan Asyaport, 2024 yılının ilk altı aylık döneminde 1,1 milyonu aşkın TEU elleçleyerek Türkiye’nin en yüksek işlem hacimli limanı oldu. Aynı zamanda, 2024’ün Şubat ayında 206 bin TEU’nun üzerinde elleçlemeye imza atarak Türkiye rekoru da kırdı.

Dünyanın denizcilik devi MSC ile ortaklığı bulunan Tekirdağ Asyaport Limanı, yeni bir başarıya daha imza attı. Kuruluş yılının ardından kısa bir zaman içinde transit limanı olarak öne çıkan Asyaport, aylık bazda Türkiye rekoru kırdı. Limanda altyapısı ve teknolojisi tamamen hazır ve hizmet vermeye devam ediyor. Kuruluşuyla birlikte, Asya, Uzakdoğu, Akdeniz, Yunanistan gibi ülkelere yönelik transit aktarma işlemlerini üstlenen liman, elleçleme kapasitesini artırarak hizmet vermeye devam ediyor.

Elleçleme kapasitesi 4 milyon TEU’ya çıkacak

Lloyd’s List tarafından 2023 yılına ilişkin limanlar sıralamasında, elleçleme hacmi bakımından Türkiye’nin en yüksek hacimli limanı Asyaport oldu. Yılda 2 milyon TEU’nun üstünde kapasiteyle faaliyet gösteren limanda bu yılki hedefin 4 milyon TEU’yu bulacağı belirtiliyor. Aynı zamanda, 2022 yılında dünyanın en büyük konteyner taşımacılık şirketi olan Mediterranean Shipping Company (MSC)’nin sahibi Aponte ailesi ve Soyuer ailesinin ortaklığı ile faaliyete başlayan Asyaport Limanı, 2015 yılından bu yana hızla büyüyerek Türkiye’nin en büyük elleçleme hacmine sahip limanı oldu. Toplam 2 bin 100 metre rıhtım uzunluğuna sahip limanda genişleme çalışmaları devam ediyor.

2024 yılı itibarıyla liman sahasında çalışan çekicilerde LNG kullanan Türkiye’deki ilk ve halen tek liman olan Asyaport, ekibiyle yine Türkiye’de bir ilki olacak Shore Power projesini de hayata geçirmeyi planlıyor. Bu proje kapsamında gemilerin rıhtımda bekleme süreleri boyunca karbon salınımı minimize edilecek.

Dev gemileri ağırlıyor

MSC’nin dünyadaki en büyük gemileri de Asyaport Limanı’na yanaşmaya başladı. Geçtiğimiz yıl Çin’de inşa edilerek dünyanın en büyük konteyner gemisi unvanını alan MSC’nin filosundaki “MSC TÜRKIYE” adlı gemisi de limanda karşılandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümüne ithafen, bu gemiye “MSC TÜRKIYE” adı verilmişti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim