• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 25 °C

Ayvalık'taki STK'lar iki balık çiftliğinin taşınması için kararlı

Ayvalık'taki STK'lar iki balık çiftliğinin taşınması için kararlı
Ayvalık'ta biraraya gelen yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri gerek denizlerin temizliği gerekse halk sağlığı açısından Engürü Plajı açıklarındaki iki balık çiftliğinin acilen kaldırılmasını istedi.

Balıkesir'in  Ayvalık İlçesi'nde geçen yıl deniz suyu kalitesindeki sorun nedeniyle 8 mavi bayrağın kaybedildiğini belirten  Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Engürü Plajı açıklarındaki iki balık çiftliğinin taşınması için el birliğiyle harekete geçmek gerektiğini söyledi.

Ayvalık'ta Engürü Sitesi'nde yapılan toplantıda biraraya gelen yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri gerek denizlerin temizliği gerekse halk sağlığı açısından Engürü Plajı açıklarındaki iki balık çiftliğinin acilen kaldırılması konusunu masaya yatırdı. Toplantıya  Engürü Sitesi Başkanı Gürsel Uslu, Sahilkent Mahalle Muhtarı Safiye Ayla Erdil, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker, Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Kuzey Ege İller Koordinatörü Doğan Karataş, Yeşil Anahtar Programı Ulusal Koordinatörü Arzu Akdağ ve çok sayıda vatandaş katıldı. TÜRÇEV Kuzey Ege İller Koordinatörü Doğan Karataş, geçen yıl körfezdeki 8 mavi bayrağın deniz suyu kalitesindeki sorun nedeniyle indirildiğini söyleyerek bu süreçte çalışmayan verimsiz olan arıtma tesislerinin faaliyete geçirildiğini açıkladı.

Dünya sıralamasında İspanya'nın birinci Türkiye'nin ise mavi bayrağa sahip 444 plajıyla ikinci sırada yer aldığını kaydeden Karataş, 2023 yılına kadar dünya birinciliğini hedeflediklerini ifade etti. Ayvalık'ın bir doğal cennet olduğunu ve iyi korunduğunu savunan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, kaybedilen mavi bayraklar nedeniyle üzüldüklerini belirterek kriterlere uyup bayrak sayısını arttıracaklarını ifade etti. Başkan Gençer, "Balık çiftlikleri ile ilgili bu sene bir sıkıntı yaşadık. Ayvalık'ta inşallah çiftliklerin konuşlanmasını hep beraber engelleriz. Böyle önemli yerlerde böyle önemli kararları Bakanlık verirken ilçenin belediyesi ve seçilmiş meclisi ile tartışması lazım. Yaptım bitti olmuyor, sonra hesabı biz veriyoruz ama haberimiz yok" dedi. 

"TAŞINMALARI İÇİN ÇIPLAK ADASI YAKINLARINI ÖNERDİK" 

AK Parti İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, Bakanlık ile görüştüklerini ve firmalara balık çiftliklerini taşımaları için baskı yaptıklarını ifade etti. Kayaalp, "Taşınmaları için Çıplak Adası yakınlarını önerdik. Balık çiftliklerini yok etmek istemiyoruz ama doğru yerde doğru şekilde yapılmasını istiyoruz. 1 ay süre verdik, istiyoruz ki tatlılıkla olsun. Biz balık çiftliklerine karşı değiliz ama burada olmasına yüzde yüz karşıyız. Mavi bayrak konusunda ise öz eleştiri yapmamız lazım. Mavi bayraklardan 3'ü başvuru eksikliği, Büyükşehir Belediyesi'nde ilgili biriminin dilekçe vermemesi nedeni ile kaybedildi" diye konuştu.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim