• BIST 9771.16
  • Altın 2725.384
  • Dolar 33.9434
  • Euro 37.6808
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 25 °C

Biskay Körfezi’nde yan yatan Modern Express isimli gemi sürükleniyor

Biskay Körfezi’nde yan yatan Modern Express isimli gemi sürükleniyor
​Panama bandıralı yük gemisi, Atlantik Okyanusu'nda yan yatmış halde sürükleniyor. Fransız yetkililer, gemiyi kurtarmak için son bir deneme yapılacağını açıkladı. Eğer kurtarma çalışması başarısız olursa gemi karaya oturtulacak

Fransa’nın Atlantik kıyısında seyir halindeyken yan yatan Modern Express adlı kargo gemisini düzeltmek için çalışmalar devam ediyor.

Kurtarma ekipleri, helikopterden güvertesine indikleri Panama bandıralı gemiyi halat yardımıyla doğrultmaya çalışmış, fakat elverişsiz hava koşulları buna engel olmuştu.

Yetkililer iki başarısız girişimin ardından bugün bir başka denemeye hazırlanıyor: “Eğer çekme işlemi bugün başarılamazsa, Modern Express, Pazartesi ile Salı gecesi arasında Landes’in sahilinde karaya oturtulacak.”

Batı Afrika ülkesi Gabon’dan aldığı kereste ve iş makinesini Fransa’nın Le Havre limanına götürürken, kötü havanın etkisiyle Biskay Körfezi’nde yan yatan Panama bandıralı Modern Express isimli gemi bir türlü doğrultulamadı.

Fransa sahillerine doğru sürüklenen geminin alabora olmaması için son olarak geminin güvertesine inmeyi başaran 4 teknisyen, gemiden römorköre bir halat çekmeye çalıştı. Fakat kötü hava koşulları nedeniyle operasyonun başarısızlıkla sonuçlandığı belirtildi. Geminin alabora olmasından endişe ediyor.

Uzmanlar ise 34 bin tonluk geminin bu hava koşullarında römorkörle çekilmesinin mümkün olmadığını fakat bu halde de limana giriş yapamayacağını söylüyor.

Öte yandan gemiden herhangi bir petrol sızıntısı olmadığı belirtildi. Ayrıca geminin çevresinde hem denizde hem havada güvenlik önlemleri alındı. Olası bir petrol sızıntısı durumunda da acil müdahale edileceği belirtiliyor.

Modern Express adlı gemi, salı günü henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yan yatmış, 22 mürettebat helikopterle düzenlenen operasyonda kurtarılmıştı. Önceki gün 40 ila 50 derece yana yattığı belirtilen 164 metre uzunluğundaki gemiyi kurtarmak için yapılan çalışmalar, olumsuz hava şartları nedeniyle başarısız olmuştu. Gemideki mürettebat ise yan yatmaya başlamadan helikopterlerle kurtarılmıştı.

modern-express-ro-ro-denizhaberajansi-manset-1.jpg

modern-express-ro-ro-denizhaberajansi-manset-2.jpg

modern-express-ro-ro-denizhaberajansi-manset-3.jpg

modern-express-ro-ro-denizhaberajansi-manset-4.jpg

modern-express-ro-ro-denizhaberajansi-manset-5.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim