• BIST 10104.85
  • Altın 3180.65
  • Dolar 35.6718
  • Euro 37.4624
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 11 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 10 °C

Bodrum’da denizcilerin sorunları masaya yatırıldı

Bodrum’da denizcilerin sorunları masaya yatırıldı
Bodrum Denizciler Derneği'nde düzenlenen toplantıda denizcilerin sorunları masaya yatırıldı. İMEAK DTO Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Dinç, sektörü korumak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’daki denizcilerle bir araya geldi.

Bodrum Denizciler Derneği'nde düzenlenen toplantıya İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, belediye başkan yardımcıları Emel Çakaloğlu ve Hüseyin Tutkun ile Bodrum Denizciler Derneği üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan Muğla’nın en eski, en güçlü ve en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduklarını belirterek, 50 yıl boyunca devam eden hizmet yarışının bundan sonra da denizcilere yakışır şekilde sürdürüleceğini söyledi.

Bodrum’un pandemi koşullarında zor geçen bir sezonu geride bıraktığını ve denizcilerin bu süreçte yaşadığı sıkıntıları dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla bu toplantıyı organize ettiklerini belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, tüm dünyanın değişim yaşadığı böyle bir dönemde Bodrum’a da daha geniş bir perspektiften bakma zorunluluğunun doğduğunu kaydederek “Pandemi döneminde bütün kabuller sarsıldı, yeni yöntemlerden ve yeni modellerden söz ediliyor. Bodrum da değişti, biz de bundan sonra eskisi gibi olmayacağız” diye konuştu.

Küresel salgınla mücadele sürecinde Bodrum'un değerinin daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Aras, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Metropollerde yaşayan, bu salgın döneminde kısıtlı bir yaşam sürmek zorunda kalan insanlar gözlerini Bodrum’a dikti. Bir süredir süre gelen yatırımlar katlanarak büyüdü ve şu anda Bodrum yarımadasında yapılan yatırımların büyüklüğü 5 milyar dolara ulaştı. Bodrum’da satılık ev kalmadı, kiralık ev fiyatları ise iki buçuk katına yükseldi. Aynı zamanda turizm sektöründe de bir değişim yaşandı.  Belli bir segmentin üzerinde çok ciddi bir talep oluştu. Dünyaca ünlü otel firmaları, dünyanın en önemli turizm operatörleri çok yakın zaman içerisinde Bodrum'a geldi. 10 milyon Euro’ya satılan evler var. Bodrum’da büyük bir değişim yaşanıyor. Bizim sormamız gereken soru; biz Bodrumlular olarak bunun neresindeyiz? Bunu hem yerel yönetim olarak bizim hem de meslek odalarımızın sorgulaması gerekiyor. Makro düzeyde Büyükşehir’in ya da Hükümetimizin sorgulaması gerekiyor.”

Milas-Bodrum Havalimanı'na gelen ziyaretçi sayısında geçtiğimiz yıla göre yüzde 80 düşüş olduğunu ancak kendi özel jetiyle gelen kişi sayısının 12 bin kişiye ulaştığını söyleyen Aras, Bodrum'un gördüğü ilgiye dikkat çekerek “Bu kadar cazip, bu kadar yatırım alan bir ilçe, nüfusu turizm bile olmadan 176 bin 500’den 400 binlere çıkan bir ilçe, kışın da bu nüfusun devam edeceği düşünülerek yeniden planlanmalı. Acaba kamu yönetimi, genel idare bu kente gereken dikkati veriyor mu? Bu değişime ayak uydurabiliyor mu? Bizim oturup bunları düşünmemiz lazım. Bodrum’un 2030-2050 planlarını yapmamız lazım. Biz bu çalışmaları sürdürüyoruz, buna herkesin ayak uydurması lazım” diye konuştu.

Bu dönemde denizcilerin sorunlarına öncelik ve önem verdiklerini kaydeden Aras, “Bodrum açıkları alarga çöplüğüne döndü. Denizcilerimiz için yeni yanaşma ve bağlama alanları planlayıp projeleri hayata geçirmek zorundayız. Çünkü yetmiyor ve yetmeyecek” dedi.

Başkan Aras, göreve geldiklerinden itibaren geçen bir buçuk yıl süresince göstermiş oldukları uzlaştırıcı tavırlarla hem siyaseten, hem büyükşehir ile hem de hükümet ile olan ilişkiler sayesinde gözle görülür yatırım çalışmalarının başladığına dikkat çekerek " Daha önce biz dereleri bile temizletemezken şu anda her gün metrelerce, kilometrelerce yere büyükşehir ya da bizim tarafımızdan müdahale ediliyor. Altyapı yatırımları ve diğer birçok yatırım da bunun paralelinde geliyor” diye konuştu.

Başkan Aras'ın ardından konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Dinç ise deniz sektörünün temsilcileri ve denizden karaya bakan insanlar olarak bu sorunları çok daha net gördüklerini belirtti.

Dinç, deniz turizminin önemine değindiği konuşmasında sektörü korumak için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez de Başkan Aras’ın sık sık yinelediği hanutçuluk konusuna değindiği konuşmasında "Biz de kurum olarak üzerimize ne düşüyorsa, özellikle başkanımın biraz önce söylediği gibi yıllarca mücadelesini verdiğimiz hanutçuluk konusunda çok sıkıntılıyız ve sonuna kadar başkanıma destek veriyoruz bu konuda. Bir çarşı esnafı olarak yıllarca bunun mücadelesini veriyorum. Kısmen hallediyoruz, kısmen sorunlar devam ediyor. Bu konuda üzerime ne düşüyorsa 7/24 takipçisiyim" dedi.

Konuşmaların ardından denizcilerin sorunlarını dinleyen Başkan Aras, İçmeler bölgesinde en az 150 teknelik bir bağlama limanının yapımı içinde çalışmalar başladıklarını sözlerine ekledi.

bodrum_1-009.jpgbodrum_2-008.jpgbodrum_3-006.jpgbodrum_4-004.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim