Pasifik Okyanusu’nun kuzeyinde bulunan Bering Denizi, yaklaşık 1.8 milyon kilometre kare’lik bir alana yayılıyor. Bering Boğazı, dünyanın en zengin balık havzalarından sayılıyor. Kuzey kısımlarında deniz ördekleri, gri balinalar, foklar ve diğer soğuk su canlıları yaşıyor. Ancak suyun ısınmasıyla, milyonlarca yıldır bölgede yaşayan canlılar da yerlerini terketmek zorunda kalacak.Kuzey Kutbu’nun güney kısımlarındaki buzul erimesi nedeniyle, soğuk su canlıları daha da kuzeye doğru göç etmek zorunda kalacak. Bu da doğal yaşamın dengesinin bozulması demek. Uydu gözlemleri Bering Denizi’ndeki deniz buzlarının hızla inceldiğini gösteriyor.Boğazın güneyindeki buz erimesi, balık popülasyonunun yuvalarını terketmesine yol açacak. Hayvan türlerinin aniden yer değiştirmesi, geride kalan ve yeni yerleşilen bölgeler için köklü ekolojik değişimlere neden olabilir, zira besin zincirinde meydana gelecek bir eksiklik buna bağlı birçok türü de etkileyebiliyor.
Bering Boğazı, aynı zamanda atmosferdeki fazla karbon dioksidin kendiliğinden biriktiği bir ‘doğal CO2 deposu’. Bering Boğazı’ndaki herhangi ekolojik değişiklik, denizin küresel ısınmaya karşı bu yararlı özelliğinin de yok olmasına yol açabilir. DenizHaber.Com
Canlılar Kuzey Kutbu'nu terkediyor
Asya ve Amerika kıtalarının birbirlerine en yakınlaştıkları Bering Boğazı’nda su ve hava ısısının yükselmesi doğal yaşamı tehdit ediyor. Canlılar bölgeyi terkediyor.
Diğer Haberler
Müsilaj Marmara'da 24 metreye kadar yayıldıMarmara Denizi için endişelendiren müsilaj açıklaması geldi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde 2021 yılında büyük zarara yol açan müsilaj oluşumunun yeniden ortaya çıktığını açıkladı.
Doğu Karadeniz'deki plastik kirliliğinin boyutu dip çamurunda ortaya çıktıRecep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Gedik, Karadeniz'in doğusunda akarsuların denizle birleştiği noktalarda yaptıkları araştırmada bir kilogram dip çamurunda 597 adet mikroplastik bulduklarını, Karadeniz'deki plastik kirliliğinin ana kaynağının akarsular olduğunu söyledi.
Tedavileri tamamlanan deniz kaplumbağaları mavi sulara bırakıldıMuğla'nın Ortaca ilçesindeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavileri tamamlanan 3 deniz kaplumbağası, mavi sularla buluşturuldu.
Antalya'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu denize taşındıANTALYA'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 101'inci yılı kutlamaları denizde de sürdü.
- “Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
- Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
- MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
- 5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim