Caretta'ya bile işkence yapmışlar
Mersin'de sahilde 118 caretta caretta yuvası tesbit edildi. Ancak alınan tüm önlemlere rağmen bazı duyarsız kişiler tarafından yuvalar tahrip ediliyor.
Mersin’de caretta carettaların sahile bıraktıkları yumurtalar özel branda ve tel kafesle korunuyor. Hacettepe Üniversitesi ile Ekolojik Arastırmalar Derneği’nin ortak yürüttüğü çalışma kapsamında, 118 yuvanın tespit edildiği sahilde, uyarılara rağmen araç girişi yapılıyor, korunan yuvalar tahta çubuklarla kazınarak tahrip ediliyor. Koruma altındaki yuvalara yerleştirilen “Dikkat! kaplumbağa yuvasıdır, yaklaşmayınız’’ yazılı uyarı tabelaları da bazı duyarsız kişiler tarafından sökülüyor. Türkiye’de yaklaşık 2 bin dişi caretta carettanın, yaklaşık 500 dişi yeşil deniz kaplumbağasının bulunduğu belirtiliyor. Öte yandan Alanya Yat Limanı'nda, yüzgeçlerine taş bağlanarak öldürülen bir caretta caretta türü kaplumbağa vatandaşlar tarafından bulundu. Nesli tükenmekte olan caretta sayısı arttırılmaya çalışılırken, Alanya'da bir caretta vahşeti ortaya çıktı. Vahşice öldürülen caretta, ayaklarına taşlar bağlandıktan sonra denize bırakıldı. Bir teknede görevli Nuri Baltacı, kıyıdan yaklaşık 1 kilometre açıkta öldürülmüş vaziyette olan carettayı farketti. Kendi imkanlarıyla carettayı Alanya Yat Limanı'na çıkartan Baltacı, hayvana sert bir cisimle vurulduğunu, iç organlarından bazılarının dışına çıktığını ve öldürüldükten sonra ayaklarına taş bağlanarak denize atıldığını söyledi. "Bunu yapan insan olamaz" diyen Baltacı, "Carettalar insana zararlı bir hayvan türü değil. Ülkemizde gün geçtikçe nesli tükenmekte olan bu hayvanın öldürülmesini bir vatandaş olarak kınıyorum. Onları öldürmek yerine korumalıyız" dedi.DenizHaber.Com
Diğer Haberler
Müsilaj Marmara'da 24 metreye kadar yayıldıMarmara Denizi için endişelendiren müsilaj açıklaması geldi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde 2021 yılında büyük zarara yol açan müsilaj oluşumunun yeniden ortaya çıktığını açıkladı.
Doğu Karadeniz'deki plastik kirliliğinin boyutu dip çamurunda ortaya çıktıRecep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Gedik, Karadeniz'in doğusunda akarsuların denizle birleştiği noktalarda yaptıkları araştırmada bir kilogram dip çamurunda 597 adet mikroplastik bulduklarını, Karadeniz'deki plastik kirliliğinin ana kaynağının akarsular olduğunu söyledi.
Tedavileri tamamlanan deniz kaplumbağaları mavi sulara bırakıldıMuğla'nın Ortaca ilçesindeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavileri tamamlanan 3 deniz kaplumbağası, mavi sularla buluşturuldu.
Antalya'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu denize taşındıANTALYA'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 101'inci yılı kutlamaları denizde de sürdü.
- “Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
- Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
- MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
- 5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim