Danimarkalı nakliye ve lojistik grubu DFDS’nin Nisan ayında Türkiye'nin en büyük Ro-Ro gemi operatörü olan U.N. Ro-Ro’yu devralması tamamlandı.
Devralma, AB ile Türkiye arasındaki güçlü ve sürekli büyüyen ticarette önemli bir gelişme olarak görülüyor. Nisan ayında DFDS, hisseleri almak için U.N. Ro-Ro sahipleri ile bir anlaşma imzalamıştı.
DFDS CEO’su Niels Smedegaard tarafından yapılan basın açıklasında, ‘Yetkili tüm merciler şu anda işlemi onayladı ve 7 Haziran’da anlaşmayı tamamladığımızı duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. U.N. Ro-Ro artık DFDS’nin bir parçası’ dedi.
Türkiye’nin önde gelen lojistik şirketlerinden biri olan U.N. Ro-Ro’nun 12 gemisi bulunuyor. Pendik ve Trieste Limanları sayesinde Türkiye ile Fransa arasında beş Ro-Ro hattı çalıştırılıyor. U.N. Ro-Ro’nun 500 çalışanı görevlerinde kalmaya devam edeceği ve gemilerin Türk bayraklı olarak hizmet etmeye devam edeceği öğrenildi.
Niels Smedegaard, ‘AB ile Türkiye arasındaki ticaret uzun zamandır gelişmekte ve gelecekteki beklentiler deniz taşımacılığı içi çok cesaret verici. Birlikte müşterilerimize eşsiz bir hizmet sunabileceğiz. U.N. Ro-Ro Türkiye ve Akdeniz pazarında güçlü, DFDS ise Kuzey Avrupa’da çok etkili bir pazara sahip. İki alanı intermodal ağlar ile birleştirmek için ithalatçıları ve ihracatçıları eskisinden daha fazla destekleyeceğiz. Bu sadece Türkiye için değil, AB’deki ticaret ve istihdamın artması için de olacak. Yeni siparişler, U.N. Ro-Ro’dan 12 gemi ve DFDS’den gelen 50 gemiyle filomuzda sürekli büyüyen kargoların taşınması için eşsiz bir esnekliğe sahibiz’ diye konuştu.
U.N. Ro-Ro mevcut CEO Selçuk Boztepe öncülüğünde hizmetlerine devam edecek.
U.N. Ro-Ro CEO’su Selçuk Boztepe, yakın zamanda Yunanistan’daki Patras Limanı’nı da İtalya ve Türkiye’nin bulunduğu ağa ekleyeceklerini söyledi.
DFDS’nin şirket amacı, Kuzey Afrika, Karadeniz ve Orta Doğu’da deniz taşımacılığı sektöründe önemli bir oyuncu olmak.
Türkiye'nin önde gelen lojistik şirketlerinden biri olan U.N. Ro-Ro Nisan ayında 950 milyon euroya Danimarkalı deniz taşımacılığı şirketi DFDS'ye satılmıştı.
Çağla PULATKAN / DENİZ HABER AJANSI