• BIST 9167.58
  • Altın 4016.841
  • Dolar 38.5383
  • Euro 43.6193
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

Deniz altında yerli güç: NETA İilk testi başarıyla geçti

Deniz altında yerli güç: NETA İilk testi başarıyla geçti
STM'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği insansız otonom sualtı aracı STM NETA'nın ilk deniz testi başarıyla tamamlandı.

STM'den yapılan açıklamaya göre, geçen yıl ekim ayında düzenlenen SAHA EXPO'da ilk kez görücüye çıkan STM NETA, 6 ay içinde deniz testlerine başladı.

Kompakt, 2 kişi tarafından taşınabilen, kullanımı kolay ve modüler tasarıma sahip STM NETA'nın ilk deniz testi başarılı şekilde gerçekleştirildi.

İlk yurt içi satış sözleşmesini de imzalayan STM NETA'nın öncelikli harekat görevi mayınların tespit edilmesi olacak.

Askeri harekatlar, sivil ve endüstriyel uygulamalar gibi muhtelif kullanım konseptlerine uyumlu olan STM NETA, 70 kilogramlık temel konfigürasyondan 85 kilograma varan farklı ve dayanıklı konfigürasyon seçenekleriyle geniş bir kullanım alanı sunuyor.

Test süreci başarıyla devam eden STM NETA, 300 metre derinliğe kadar 24 saat kesintisiz görev yapabiliyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim