• BIST 8872.85
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Deniz Hukukunda Otonom Gemiler Konferansı

Deniz Hukukunda Otonom Gemiler Konferansı
Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Ulusal Araştırma Merkezi (DEHUKAM), Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Institute of International Shipping and Trade Law, Swansea Üniversitesi işbirliğinde “Deniz Hukukunda Otonom Gemiler” Konferansı gerçekleştirildi.

23 Ekim 2024 tarihinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Konferans, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi ve DEHUKAM Uzman Araştırmacısı Dr. Ceren Cerit Dindar ve DEHUKAM Müdürü Dr. Mustafa Başkara’nın açılış konuşmaları ile başladı.

a2-085.jpg

Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Samim Ünan Başkanlığında gerçekleştirilen  “Otonom Gemiler ve Uluslararası Perspektif” başlıklı I. Oturum da Swansea Üniversitesi’nden Prof. Dr. Barış Soyer, “Otonom ve Uzaktan Kontrollü Taşımacılık – Yasal Zorluklar” başlıklı sunumu ile otonom gemilerin uzaktan kontrolü ve bu teknolojilerin hukuki zorluklarını dile getirdi. Ardından yine Swansea Üniversitesi’nden Prof. Dr. George Leloudas, “Drone'ların Taşımacılıkta (ve Başka Yerlerde) Yasal Konumu - Düzenleme ve Yükümlülükler” başlıklı sunumu ile drone kullanımının deniz taşımacılığı ve diğer sektörlerdeki yasal düzenlemeleri ve sorumluluklarını değerlendirdi. 

a3-045.jpg

Otonom Gemilerin Türkiye Denizcilik Sektöründe Ortaya Çıkaracağı Hukuki Problemler ve Çözüm Yolları başlıklı 2. Oturum, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Karataş Durmuş başkanlığında gerçekleştirildi. Bu oturumda, otonom gemilerin Türkiye’de denizcilik sektörü üzerinde yaratacağı hukuki sorunlar ele alınacak. Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Selim Ciğer, “Türk Ticaret Kanunu ve Otonom Gemiler” başlıklı konuşmasında, Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde otonom gemilerin durumun, Dr. Öğr. Üyesi Ceren Cerit Dindar ise, “Kontrol Merkezinde Çalışacak Personele Uygulanacak Hukuk, Deniz İş Kanunu Hükümleri Kapsamında Genel Değerlendirme” başlıklı konuşmasıyla, otonom gemilerin kontrol merkezlerinde çalışan personelin hukuki statüsünü değerlendirdi. Son olarak, Doç. Dr. Hatice Kübra Ecemiş Yılmaz, “Otonom Gemilerin Uluslararası Deniz Hukuku Açısından Değerlendirilmesi ve Türkiye Uygulamaları” başlıklı sunumu ile otonom gemilerin uluslararası deniz hukukundaki yerine ve Türkiye’deki uygulamalarına değindi. 

a1-142.jpg

Konferans, otonom gemilerin ulusal ve uluslararası deniz hukukundaki yerini, hızla gelişen denizcilik teknolojilerinin hukuki boyutlarını ele alarak katılımcılara zengin ve çok yönlü bir perspektif sundu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim