DENİZ KAPLUMBAĞALARI KONFERANSI BAŞLADIAkdeniz'de yaşayan deniz kaplumbağalarının biyolojisi ve korunmalarıyla ilgili sorunlar, İkinci Uluslararası Deniz Kaplumbağaları Konferansı'nda ele alınacak. Antalya'da bugün başlayan etkinlik, 7 mayısta sona erecek.
Çevre ve Orman Bakanlığı, yerküre üzerinde yaşadığı bilinen sekiz tür deniz kaplumbağasından beş türünün Akdeniz'de bulunduğunu açıkladı.
Caretta Caretta ve Chelonia Mydas türleri ise yuvalama alanı olarak Türkiye'nin Akdeniz'deki 17 sahilini kullanıyor.
Deniz kaplumbağaları, Türkiye'nin de taraf olduğu Avrupa Konseyi Bern Sözleşmesi ve Barselona Sözleşmesi çerçevesinde kabul edilen Cenova Deklarasyonu ve Akdeniz Eylem Planı ile koruma altına alınmıştı.
Birincisi 2001 yılında Roma'da düzenlenen Uluslararası Akdeniz Deniz Kaplumbağaları Konferansı'nın ikincisi, Birleşmiş Milletler Çevre Programı, Akdeniz Eylem Planı Sekreteryası, Bern Sözleşmesi Sekreteryası ve Bonn Sözleşmesi Sekreteryası'nın katkılarıyla gerçekleştirilecek.
Konferansa, tüm Akdeniz ülkelerinden bilim adamları, doğa korumacıları, bakanlık temsilcileri ve akademisyenler katılıyor.
Konferansta tartışılacak konular: Yasal düzenlemeler Yönetim Kamuoyu bilinçlendirilmesi Tehditlerin belirlenmesi ve azaltma yolları Tür davranışı Tür genetiği Kaplumbağaların biyolojisi ve korunması Tür yaşam ortamları
DenizHaber.Com
Deniz Kaplumbağa Konferansı Başladı
Akdeniz'de yaşayan deniz kaplumbağalarının biyolojisi ve korunmalarıyla ilgili sorunlar, İkinci Uluslararası Deniz Kaplumbağaları Konferansı'nda ele alınacak.
Diğer Haberler
Müsilaj Marmara'da 24 metreye kadar yayıldıMarmara Denizi için endişelendiren müsilaj açıklaması geldi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde 2021 yılında büyük zarara yol açan müsilaj oluşumunun yeniden ortaya çıktığını açıkladı.
Doğu Karadeniz'deki plastik kirliliğinin boyutu dip çamurunda ortaya çıktıRecep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Gedik, Karadeniz'in doğusunda akarsuların denizle birleştiği noktalarda yaptıkları araştırmada bir kilogram dip çamurunda 597 adet mikroplastik bulduklarını, Karadeniz'deki plastik kirliliğinin ana kaynağının akarsular olduğunu söyledi.
Tedavileri tamamlanan deniz kaplumbağaları mavi sulara bırakıldıMuğla'nın Ortaca ilçesindeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavileri tamamlanan 3 deniz kaplumbağası, mavi sularla buluşturuldu.
Antalya'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu denize taşındıANTALYA'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 101'inci yılı kutlamaları denizde de sürdü.
- “Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
- Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
- MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
- 5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim