• BIST 9006.55
  • Altın 3060.438
  • Dolar 34.2719
  • Euro 37.2152
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 18 °C

Deniz kazaları ve çevresel etkileri tartışıldı

Deniz kazaları ve çevresel etkileri tartışıldı
Deniz Kazalarında Acil Müdahale ve Kazaların Çevresel Etkileri konulu konferans İstanbul’ da yapıldı.

Deniz Kazalarında Acil Müdahale ve Kazaların Çevresel Etkileri konulu konferans dün İstanbul’ da yapıldı. Tulip Eğitim ve Danışmanlık’ın sponsorluğunda gerçekleşen olan konferans aynı zamanda www.seaspill.net deniz de acil müdahale, eğitim ve tatbikatlar özellinde çevresel bilinç oluşturmak üzere tasarlanmış olan portalının da lansmanı gerçekleşecek.

Deniz ve çevresinin petrol ve diğer zararlı maddelerle kirlenmesine karşı mücadele de, 5312 Sayılı Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale ve Zararların Tazmini Esaslarına Dair Kanun ve Uygulama Yönetmeliği ile hukuki alt yapı oluşturulmuş durumda. Bu yönetmelikle kıyı tesislerinde acil müdahale planlarının hazırlanması ve tatbikinin yapılmasını zorunlu kılınmıştır. Denizde petrol ve türevlerinin bir kazada dökülmesinin etkilerini en aza indirmek bu bağlamda tüm paydaşların sektörel iletişimi, iyi uygulamaların yaygınlaştırılması ve paylaşılması yasal gerekliliklerin güncel tutulması, örnek uygulamaların paylaşımı, deniz ve çevresinde petrol ve diğer zararlılarla mücadele, İstanbul boğazının sosyal, ekonomik ve çevresel değeri konferansın hedefleri arasında yer alıyor.

Konferans, Tulip Eğitim ve Danışmanlık’ın kurucusu ve yöneticisi olan Şafak Özsoy’un açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Bayram Öztürk’ün çevre kirliliğinin sosyal, çevresel ve kültürel etkilerini içeren konuşması ile devam etti.

Denizde petrole dayalı bir kirlilik, acil müdahale konusunda ki yasal gerekliliklerin anlatıldığı ilk oturumda, TC. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TC. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı temsilcileri yer aldı.

Boğazlardaki riskler ve kapasite konusunda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü uzmanları ve İstanbul Büyük Şehir Belediyesi durum değerlendirmesi yaptı.
5312 Sayılı Kanunun uygulamasında kıyı tesislerinin durumu, eğitim ve tatbikatlar ile çevresel kirlilik ve atık yönetimi konularında uzmanların yer aldığı oturumda, deneyimlerin paylaşıldı.

Oturum başkanlıklarını Marmara Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Enis Morkoç, İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Nuray Balkıs ve Delta Rubis’ten Mehmet Soydan yaptı.

salon_tulip.jpg

salon_tulip1-2.jpg

tulip1-1.jpg

tulip1-2.jpg

bayram_ozturk.jpg

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim