Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün düzenlediği 2013 Bahar Kariyer Günleri devam ediyor. Kariyer günlerinin bu haftaki konukları, Türkiye Gemi Brokerleri Derneği, Grena, Çeşme Marina, Palmarine, Setur Kuşadası Marina, Bolte Lojistik ve DHL oldu.
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün düzenlediği 2013 Bahar Kariyer Günleri’ne 8-9-10 Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen oturumlarla Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda devam edildi.
Oturum başkanlığını Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Durmuş Ali Deveci’nin yaptığı 8 Nisan 2013 Pazartesi günü gerçekleştirilen Kariyer Günleri birinci oturumu Türkiye Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Kalkavan ve Grena Denizcilik Chartering Müdürü Serhan Polat’ın katılımları ile gerçekleşti.
Doç. Dr. Durmuş Ali Deveci oturumu başlatırken katılımcıları konuşmacılar hakkında bilgilendirdikten sonra sözü Pınar Kalkavan’a bıraktı. Kalkavan, öncelikle Gemi Brokerleri Derneği hakkında genel bir tanıtım yaptıktan sonra bu bağlamda sosyalleşmenin önemi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Brokerların denizcilik açısından iki büyük aktör olan gemi sahibi ve yük sahibini biraraya getiren bir unsur olduğunu belirten Kalkavan, brokerların kendilerini sürekli günün koşullarına hazır tutması gerektiğinin altını çizdi.
Daha sonra söz alan, Serhan Polat, kendisi hakkında bilgiler verdikten sonra sürekli broker olmak yolunda ilerlediğini, bu bağlamda eğitimler aldığını ve bu tür şirketlerde çalışmaya gayret ettiğini ifade etti. Polat sosyalleşmenin önemini vurgulayarak öğrencilere bu noktada adımlar atmalarını tavsiye etti.
Oturumun son kısmında konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra oturum sona erdi. Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü üyeleri kulüp adına oturum başkanı ve konuşmacılara teşekkür belgelerini sundular.
2013 Bahar Kariyer Günleri’nin 9 Nisan 2013 Salı günkü ikinci oturumunun başkanlığını Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Çimen Karataş Çetin yaptı. Toplantıya, Çeşme Marina Genel Müdürü M. Kemal Saatçioğlu, Palmarina Bodrum Genel Direktörü Levent Baktır ve Önbüro Şefi Efe Karakaplan, Setur Kuşadası Marina Müdürü Çağlar Altuntaş ve önbüro sorumlusu Gizem Benli katıldılar.
Toplantıda ilk olarak söz alan M. Kemal Saatçioğlu, marinacılığın giderek artan bir hızla büyüdüğünü ancak yetişmiş personel sıkıntısı çekildiğini bildirdi. Kendi şirketleri hakkında genel bilgiler veren Saatçioğlu, stajlar ve iş olanakları hakkında gerekli bilgileri verdikten sonra öğrencilere bazı önerilerde bulundu.
Daha sonra söz alan Levent Baktır konuşmasına öğrencilere marinacılık hakkında genel bilgiler vererek başladı. Kendi şirketleri hakkında bilgiler veren Baktır eğitimin öneminin önümüzdeki yıllarda bu sektör için daha da artacağını vurguladı. Yabancı dilin marinacılık için vazgeçilmez bir gereklilik olduğunu belirten Baktırstajlar ve iş olanakları hakkında bazı bilgiler vererek konuşmasını sonlandırdı.
Setur Kuşadası Marina adına konuşan Çağlar Altuntaş ve Gizem Benli, marinaları hakkında teknik ve operasyonel bilgilere yer verdikten sonra, marinacılık sektöründe en büyük avantajın staj ile sağlanacağını belirttiler.
Oturumun son kısmında konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra oturum sona erdi. Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü üyeleri kulüp adına teşekkür belgelerini oturum başkanı ve konuşmacılara sundular.
Bahar Kariyer Günleri’nin ikinci haftasının 10 Nisan 2013 Çarşamba günkü üçüncü oturumunun başkanlığını Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Soner Esmer yaptı. Toplantıya Bolte Lojistik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Serkan Alabaş ve DHL Global Forwarding Kuzey Amerika-Iberya Ticari Hat Geliştirme Müdürü Ahmet Bodur katıldılar.
Toplantıda ilk olarak söz alan Serkan Alabaş, işletmeleri hakkında genel bir sunum gerçekleştirdi. Tedarik zincirinin her aşamasında müşteriye etkin bilgi akışının sağlandığını aktaran Alabaş, kalitenin önemine vurgu yaptı.
Daha sonra söz alan Ahmet Bodur konuşmasını tamamen kişisel deneyimlerine ayırdı. Bu bağlamda yaptığı iş başvurularından ve yurtdışı deneyimlerinden bahseden Bodur, öğrencilere cesur olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
Oturumun son kısmında konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra oturum sona erdi. Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü üyeleri kulüp adına teşekkür belgelerini oturum başkanı ve konuşmacılara sundular.