Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün düzenlediği Bahar Kariyer Günleri’nin açılış oturumu Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün düzenlediği ve 24 Nisan’a kadar sürecek olan 2019 Bahar Kariyer Günleri’nin ilk oturumu gerçekleştirildi.
Başkanlığını Denizcilik Fakültesi Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci’nin yaptığı oturuma İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Deniz, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım adına Şube Müdürü Ahmet Orçun Tuncer, DEFMED Yönetim Kurulu Başkanı Orçun Erbayraktar adına Yardımcısı Bülent İBİK, SOCAR Terminal İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Ersin Altun, İzmir Liman Başkanlığı’ndan Uzman Aylin Asil Atasoy katıldı.
Prof. Dr. Ali Durmuş Deveci oturuma katılımcılara Kariyer Günleri ve katılımcı yetkililer hakkında bilgi vererek başladı. Sözü ilk olarak İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Deniz’e bıraktı. Deniz, konuşmasında İMEAK Deniz Ticaret Odası’nı, İzmir Şubesi’ni ve öğrencilerin kariyerlerinde önem vermeleri gereken başta İngilizceleri olmak üzere diğer donanımlarından bahsetti.
İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Müdürü Ahmet Orçun Tuncer ise konuşmasına Aliağa Bölgesi’ni ve limanlarını tanıtarak başladı. Öğrencilerin gelecekle ilgili planlarının gerçekleştirmelerine yardım olacak Aliağa Bölgesi projelerine değinen Orçun, limancılık sektörünün ilerlediğini, bu iş için eğitim almış, liman özelinde yetkinlikleri olan kişilere ihtiyaç olduğunu vurgulayarak öğrencilerin iletişim ağları, networkleri ne kadar geniş olursa o kadar başarı elde edebileceklerini belirtti.
DEFMED yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent İbik, sektörde temel konunun iletişim olduğunu vurgulayarak konuşmasına başladı. İbik, yük taşımacılığının iletişimle ilişkileri yöneterek gerçekleştiğini ve öğrencilerin en çok dikkat etmeleri gereken konunun ilişki yönetimi olduğunu belirtti.
İbik, sivil toplum kuruluşlarının asıl amacının sektörde çalışan mezunların ve işletmelerin işlerini kolaylaştırmak ve network sağlamak olduğunu ifade etti.
SOCAR Terminal İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Ersin Altun, en önemli konunun kendini tanımak olduğunu ve sektörden ziyade uygun departmanı, bölümü belirlemek gerektiğini önemle vurguladı.
Altun, öğrencilere kendilerini tanımalarına yardımcı olacak sorular yönelterek kişinin nerde, nasıl mutlu olacağının farkına varması gerektiğine değindi.
İzmir Liman Başkanlığı’ndan Uzman Aylin Asil Atasoy, öğrencilerin iş hayatına atıldıklarında eğitim hayatlarının ne kadar kıymetli olduğunu fark edeceklerini, bu yüzden eğitim ve öğretim hayatını verimli geçirmelerini vurguladı. Atasoy, konuşmasını kamu sektörüne kariyer açısından bilgiler vererek bitirdi.
Oturumun son bölümünde konuşmacılar, öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar. Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü üyeleri kulüp adına teşekkür belgelerini oturum başkanı ve konuşmacılara sundular.
DENİZ HABER AJANSI