Dokuz Eylül Üniversitesi Bahar Kariyer Günleri 2022’nin ikinci oturumu, “Lojistik Hizmet Sağlayıcı İşletmelerde İstihdam Olanakları” konusuyla devam etti. Oturum moderatörlüğünü Öğr. Gör. Dr. Volkan Çetinkaya gerçekleştirdi.
Oturumda DSV Anadolu Satış Müdürü İbrahim Toktaş, MODA Denizcilik Kurucu Genel Müdürü Kaptan Osman Yarkın, FMS Ege ve Akdeniz Bölge Müdürü Aslı Malay Tuncer ve Armadan Lojistik Yönetici Ortağı Ertan Çiv konuşmacı olarak yer aldı.
Öğr. Gör. Dr. Volkan Çetinkaya, oturumu başlatmadan önce öğrencilerle ve katılımcılarla Fakültenin “Yükseköğretimde Uygulanan Mentörlük Programlarının Mezunlar ve Öğrenciler Üzerindeki Etkisi: Dokuz Eylül Denizcilik Fakültesi Örneği” başlıklı bilimsel araştırma proje önerisinin yeni kabul edilmiş olduğunun haberini paylaştı.
DEU Kariyer Koordinatörlüğü ve fakültenin mezunlar derneği DEFMED’in de içerisinde yer aldığı projenin öğrencilerin kariyer gelişimlerinde çok etkili olacağına inandığı söyledi. Öğr. Gör. Dr. Volkan Çetinkaya, oturumda konuşmacı olan konukların firmalarının fakülteye yapmış olduğu bağışlardan bahsederek teşekkürlerini ifade etti.
Oturumda ilk konuşmacı olan İbrahim Toktaş, sözlerine kariyer planlamanın öneminden bahsederek başladı ve kariyeri süresince edindiği deneyimlere değindi. İkili ilişkilerin ve iletişim becerilerinin iş hayatındaki öneminin altını çizdi. Kariyer günleri gibi etkinliklerin firma ve okul arasındaki bağların güçlendirilmesindeki önemine değindi. Çalıştığı kurumda stajyer alımı ve personel kadrolarının açık olduğu bilgisini vererek firmanın faaliyetleri hakkında öğrencilere paylaşımda bulundu.
Oturumun ikinci konuşmacısı Kaptan Osman Yarkın, sözlerine kısaca kendi kariyer yolcuğunda bahsederek başladı ve MODA Denizciliği tanıtan sunum ile devam etti. Kariyer gelişiminde öncelikle yapılan işin sevilerek yapılması gerektiğine değindi. Sektördeki çeşitli kariyer olanaklarını öğrencilere paylaşan Kaptan Yarın, iş olanaklarının genişleyerek arttığı bilgisini verdi.
Oturum üçüncü konuşmacısı Aslı Malay Tuncer konuşmasına kendi kariyer yolculuğundan bahsederek sözüne başlayıp “Freight forwarder” mesleğine değindi. Tuncer, lojistik ve denizcilik sektöründe çalışma azmi, disiplin, zorluklarla bahşedebilme, sebat etme ve her şeyden önemli olanın önce iyi bir insan olmanın önemine değindi. Tuncer, Erkelerin yoğun olarak yer aldığı bu sektörde kadınların da çok başarılı olarak kariyer edindiklerini ve giderek kadın istihdam oranının artacağına inandığı söyleyerek sektörde kadınların karşılaştığı güçlüklerden ve ileride yapılması gerekenlerden söz ederek sözlerini sonlandırdı.
Oturumun son konuşmacısı Ertan Çiv, şirketinin faaliyetlerinden bahsederek konuşmasına başladı. Şirketin diğer sektör devlerinin arasında hayatta kalması ve başarılı olmasını sağlayan özelliğin kimsenin yapmadığı ve girmediği niş alanlara girmelerinden kaynaklandığını ifade etti. Türkiye’nin coğrafi konumunun lojistik açıdan dünyadaki önemine değindi. Bir işte iyi olmak için çok çalışılması gerektiğinin altını çizdi. Sektörde ilerlemede çok okuyup araştırmanın önemine değindi. Öğrencilere işverenler arasında kuşak farklılıkların olmasının doğal olduğunu her iki tarafın arasındaki ilişkinin geliştirilmesinde kariyer günleri gibi etkinliklerin önemini vurgulayarak sözlerini sonlandırdı.
Oturumun son kısmında konuşmacılar katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Etkinlik plaket töreni ile sona erdi.
DENİZ HABER AJANSI