• BIST 9977.94
  • Altın 3091.272
  • Dolar 35.4118
  • Euro 36.3931
  • İstanbul 2 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 6 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 4 °C
  • Çanakkale -1 °C

DEÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri, brövelerini taktılar

DEÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri, brövelerini taktılar
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Denizcilik Fakültesi’nin Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ile Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği öğrencileri yemin ederek brövelerini taktılar.

Geleceğin denizcileri, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde düzenlenen yemin ve bröve takma töreniyle denizci öğrenci olarak mesleklerine ilk adımlarını attı. Geleneksel olarak Fakülte’nin Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü ile Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümlerinin birinci sınıf öğrencilerin katıldığı törene, geçtiğimiz yıl Covid-19 pandemisi nedeniyle törenleri  gerçekleştirilemeyen ikinci sınıf öğrencileri de  katılarak bu yılki yemin ve bröve takma töreni gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafından düzenlenen Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ile Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümleri birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin yemin ve bröve takma töreni Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kapalı Spor Salonu’nda öğrencilerin, ailelerinin ve öğretim elemanlarının yoğun ilgisi ve katılımları eşliğinde gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın coşkuyla okunmasının ardından konuşan Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. D. Ali Deveci, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin denizci bir üniversite olduğuna vurgu yaparak DEÜ Rektörü Prof. Dr.N ükhet Hotar’ın öncülüğünde çok yakın tarihte Türk denizciliğinin sembol isimlerinden birisi olan Çakabey’in büstünün Rektörlük binasının girişinde açılış töreninin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Prof. Dr. Deveci, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde öncelikle Türkiye’nin denizcilik alanındaki çıkarları doğrultusunda eğitim öğretim yapmanın yanı sıra, bilimsel araştırma ve projeler gerçekleştirerek topluma ve kamuya yönelik hizmetler de verdiklerini anlattı. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin yaptığı bilimsel çalışmalar ve verdiği hizmetlerle marka bir Fakülte olduğunu belirten Prof. Dr. Deveci, DEÜ Denizcilik Fakültesi’nin denizcilik alanında birbiriyle entegre 4 stratejik bölümü bir arada bulunduran Türkiye’de yegane fakülte olduğunu ifade etti.

Yemin töreninin gerçekleştirildiği iki bölümde Dünya Denizcilik Örgütü’nün STCW konvansiyonun belirlemiş olduğu standartlarda ve denizcilik mesleğinin bir gereği olarak üniformalı eğitimin yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Deveci, Fakülte’nin ileri düzeyde gelişmiş simülatörler, laboratuvar ve  derslik altyapısı ile donatıldığını, alanında uzman, deniz kökenli ve tecrübeli yetkin eğitmenlerle eğitim-öğretim hizmetlerini sürdürdüklerini söyledi.

Yaşamakta olan pandemi döneminde bile Denizcilik Fakültesinin, Rektörlüğün destekleriyle büyüyüp gelişmekte olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deveci, fakültenin son zamanlarda fiziksel mekanlarının genişletilmesindeki desteklerinden ötürü DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar başta olmak üzere rektörlüğünün ilgili birimlerine şükranlarını ifade etti. Genişletilmiş olan Fakültenin fiziksel mekanlarında eğitim-öğretim imkanlarının iyileştirilmesi için İMEAK Deniz Ticaret Odası ve Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği (DEFMED) başta olmak üzere tüm sektör paydaşları, mezunlar ve bireysel bağışçılardan önemli düzeyde destek aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Deveci, bu desteklerinden dolayı fakültenin tüm paydaşlarına teşekkür etti.

Pandemi döneminde köprüüstü simülatör uygulamalarını öğrencilerin uzaktan erişimle kullanımına imkan sağlayarak, bu alanda Türkiye’de öncülük yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Deveci Fakülte’nin Mezunlar Derneği ile işbirliği içerisinde öğrencilere burs olanakları yaratarak bu zor günlerde birlik ve beraberlik içinde güçlükleri aşmayı başardıklarını söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin eğitim yaklaşımında deniz örf, adet ve gelenekleri, disiplin, emniyet, güvenlik çevre bilinci, ekip takım çalışmasında uyum, liderlik özellikleri, yüksek etik değerler, yaşam boyu öğrenmeye çok önem verildiğine değinen Prof. Dr. Deveci, denizcilik eğitimindeki disiplin, standartlar, çok sıkı denetim ve değerlendirmeler ile staj yükümlülüklerinin altında esasen ileride deniz ortamında gemilerde vadiye zabiti ve vardiye mühendisi olarak çalışacak öğrencilerin şimdiden okul zamanında deniz ortamına uyum sağlamalarını kolaylaştırmak ve iyi birer denizci olmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Fakültede her şeyden önemlisi milli ve manevi değerlere sadakat ile Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlılığn vazgeçilmez olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deveci, fakülte olarak rotalarının Mustafa Kemal Atatürk’ün rotası olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümleri birinci ve ikinci sınıf öğrencileri Üçüncü Sınıf Zabitinin yemin metnini öğrencilere okutmasıyla yemin ederek mesleklerine ilk adımını attı.

Ardından Fakülte Genel Zabiti Mert Avcı’nın bir öğrenciye sembolik olarak brövesini takmasıyla bröve takma töreni tamamlandı. Öğrencilerin, aile ve yakınlarıyla, öğretim elemanları ve idari personelle birlikte anı fotoğrafı çekilmesinin ardından tören sona erdi.

deu-1-002.jpgdeu-2-002.jpgdeu-3-002.jpgdeu-4-001.jpgdeu-5.jpgdeu-6.jpgdeu-7.jpgdeu-8.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim