• BIST 9549.89
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara -2 °C
  • İzmir 5 °C
  • Antalya 4 °C
  • Muğla 3 °C
  • Çanakkale 1 °C

Düzgit Group, ‘Salim Düzgit’ römorkörünü filosuna kattı

Düzgit Group, ‘Salim Düzgit’ römorkörünü filosuna kattı
Düzgit Group, Sanmar Tersaneleri tarafından inşa edilen ‘Salim Düzgit’ isimli römorkörü filosuna kattı. Sanmar Tersaneleri Proje Müdürü Hakan Tunç, “Dizaynımız uluslararası pek çok firmadan talep görmektedir” diyerek projenin yakalamış olduğu başarıya dikkat çekti.

Adını Türkiye’de bir kıyı kasabasından alan Sanmar Tersaneleri’nin en yeni Robert Allan Ltd imzalı RAstar 1900 SX Poyrazköy serisi çok amaçlı acente botu, yeni sahibi Düzgit Group filosuna, firmanın kurucusu "Salim Düzgit" ismi ile katıldı.

Bu römorköt, ASD ve traktör römorkörlerin iki uzman ismi Sanmar Tersaneleri ve Kanadalı dizayner Robert Allan Ltd. işbirliği ile alışılmışın dışında bir römorkör olarak inşa edildi. Bu römorkör, her ne kadar Türkiye yerel piyasasına sunulmuş olsa da iki firmanın üst düzey işbirliğinden doğan bu dizayn daha ziyade uluslararası piyasaları hedefliyor.

Mürettebat servisi, inşa ve bakım çalışmaları, yük taşınması ve hafif römorkörcülük hizmeti gibi pek çok farklı göreve uygun olarak RINA klası ile inşa edilen, 19,9 m x 7,0 m x 1,8 m boyutlarındaki bu yeni römorkör, tasarım özellikleri bakımından da servis vereceği İstanbul Boğazı’nın özel gereksinimlerini de tam olarak karşılıyor. Dizaynın son hali 65 m2’lik geniş güvertesi ile yük ve ekipman taşımacılığı ve acentelik hizmetleri verebilecek şekilde geliştirildi.

salim_duzgit_3.jpg

Ayrıca römorkörde işletme gereksinimi kablo ve diğer ekipmanların saklanacağı bir depo alanı da mevcut olup yükleme boşaltma operasyonları katlanabilir bomlu Kama marka güverte vinci ile sağlanıyor.

Römorkörün önemli özellikleri arasında 12 kişi kapasiteli muhteşem yolcu salonu ve geniş pencereleri sayesinde köprü üstünden kıç güverteye sağladığı mükemmel görüş açısı bulunuyor. Köprü üstünün her türlü hava şartında en iyi görüşe sahip olması sağlanabilmek için baş ve kıç merkez camlar ısıtmalı olarak tedarik edilmiş olup baş taraftaki 3 ve kıç taraftaki 1 cam pantograf tip silecek ile donatıldı. Her biri birbirinden bağımsız olarak monte edilen ve emniyet kemerleri ile donatılmış olan yolcu koltukları da ağır hizmet tipi olarak yerli tedarikçi Balmarin firmasından tedarik edildi.

salim_duzgit_1.jpg

940 mm çapında 4 kanattan oluşan sabit piçli konvasiyonel tip çift pervane, 2’şer adet 404 kW güç üreten Volvo D13 ana makine ve ZF şanzıman kombinasyonundan sağlanan güç ile tahrik edilerek römorkörü 11,5 knot hıza kadar ulaştırabiliyor. Teknede bulunan diğer ekipmanların güç ihtiyaçları ise 27,5kW güç üreten Aksa ONAN jeneratör ile sağlanıyor.

Sanmar Tersaneleri Proje Müdürü Hakan Tunç, “Bu teknenin tasarım ve inşa aşamasında hem dizaynerimiz Robert Allan Ltd. ile hem de müşterimiz ile çok yakın bir çalışma ve işbirliği içerisindeydik. Sonuç olarak hep birlikte çok özel bir dizayna ve çok başarılı bir inşa sürecinin ardından da mükemmel bir tekneye ulaştık. Bu başarılı sürecin neticesi olarak dizaynımız uluslararası pek çok firmadan talep görmektedir. Hatta bu teknenin kardeş projesinin de inşa hazırlıkları devam etmektedir” sözleri ile projenin yakalamış olduğu başarıya dikkat çekti.

salim_duzgit_2.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim