• BIST 9659.48
  • Altın 3817.056
  • Dolar 37.925
  • Euro 40.8755
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 12 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

En fazla gemi satın alan ülkeler belli oldu

En fazla gemi satın alan ülkeler belli oldu
.Son 12 ayda Türkiye 30 kargo, 11 tanker, 8 konteyner ve 4 LPG taşıyıcısı olmak üzere 53 deniz taşıtı satın ald

Denizcilik faaliyetleri özellikle günümüz dünyasında büyük bir önem arz ediyor. Denizaşırı ülkelerde yapılan üretimler, satın alımlar ve daha fazlası denizcilik sektörünün her geçen daha da büyümesine ve yeni oyuncuların pazara dahil olmasına kapı aralıyor. Bunun yanında kıyı ülkelerinin de bu konudaki atılımları büyük önem arz ediyor. Yunanistan tarafından hazırlanan bir rapordaysa dünyada en fazla gemi satın alan ülkeler açıklandı. Türkiye ise listedeki konumuyla oldukça iyi bir başarıya imza attı.

Yunanistan merkezli Allied Shipbroking tarafından hazırlanan rapora göre dünyada en fazla gemi satın alımı yapan ülkeler sırasıyla birlikte bu şekilde oldu. Rapora göre Çin son 12 ayda 178 kargo yük, 62 tanker, 12 LPG ve 23 kontenyner gemisi olmak üzere toplamda 265 gemi satın aldı.

Onu hemen arkasından ise 2. sırada Yunanistan takip etti. Geçtiğimiz 12 ayda Yunanistan 108 kargo, 43 tanker, 7 konteyner ve 6 LPG taşıyıcısı olmak üzere toplamda 164 gemi satın aldı. Bu satın alım ile birlikte bir kıyı ülkesi olan Yunanistan deniz taşımacılığı sektöründe geliştirmeler kaydetti. Türkiye ise 3. sıradan yarışa dahil oldu. Son 12 ayda Türkiye 30 kargo, 11 tanker, 8 konteyner ve 4 LPG taşıyıcıs olmak üzere 53 satın alma yaptı. Bu da onu listenin 3. sırasına yerleştirdi.

Bu satın alımlar ülkeler için büyük önem arz etmekte. Zira ticari faaliyetlerin büyük çoğunlukları denizaşırı ülkeler ile birlikte yapılmakta. Buna en basit örnek olarak satın aldığımız otomobillerin Ro-Ro gemileri ile geldiğini söyleyebiliriz. Bu sebeple büyük gemi filolarına sahip olmak ticari anlaşmalar için avantajlar elde etmek anlamına geliyor

DENİZ JABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim