Çoğunluğu balıkçı barınağı yönünden geldiği görülen çöplerin yanı sıra denizde ölü balıkların olması yüzen vatandaşları da korkuttu.
Foçaya Sahip Çıkıyoruz(FSÇ) Platformu üyesi 30 gönüllünün yanı sıra yaşları 75'in üzerinde olanlarında bulunduğu çevreciler Foça Büyükdeniz Sahil caddesi boyunca denizde ve sokaklarda temizlik yaptı. 5 saati bulan temizlik çalışması sonunda çıkarılan plastik ve camşişeler, araba lastikleri, şemsiyeler, halat parçaları, pet şişe ve naylonlar, hatta açılmamış içecek kutuları ve şişelerinin de bulunduğu çöpler kamyonlarla çöp istasyonlarına gönderildi.
Bir gün sonra sahilde dolaşanlar ölü balıklar, naylon poşetler ve köpükler içindeki diğer atıklarla denizin dahada kirlendiğini gördüler. Ölü balıkların zehirlenmeden değil balıkçı barınağında aktarma yapan büyük balıkçı teknelerinden atıldığını, ölü balıklardan bazılarının kasasıyla birlikte denizde dolaştığını, diğer çöplerle, gemilerden denize boşaltılmış kirli su tankları ve sintine atıkları olduğu sanılan maddelerin de rüzgarın etkisiyle aynı yönden sahile vurduğunu iddia eden vatandaşlar yetkililerin önlem almasını istedi.
Yaz aylarını Foça'da geçirdiğini belirten Turgut Temiz adlı vatandaş binbir emekle aralarında yaşlılarında bulunduğu çevrecilerin yaptığı temizlikten bir gün sonra bu kirliliğin kabul edilemez olduğunu söyledi. Temiz, "İnsanların duyarsızlığı, belediyenin de biraz titizlikle üzerinde durmaması, balıkçı teknelerinin düzensiz ve keyfi olarak atıklarını bırakmalarından kaynaklanan bir kirlenme sözkonusu. Bakın denizde her türlü pislik var. Ölü balıklar var. Sintine veya kirli su tanklarından olabilecek köpüklü ve yağlı maddeler var. Kirleten şahıslar ve teknelerin cezalandırılması gerekir." dedi.
DENİZ HABER AJANSI