• BIST 9002.34
  • Altın 2960.806
  • Dolar 34.1727
  • Euro 37.0326
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 11 °C

Gemi Brokerleri Derneği'nde yeni dönem

Gemi Brokerleri Derneği'nde yeni dönem
Gemi Brokerleri Derneği’nin İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclis Salonu’nda yapılan seçimli olağan genel kurulu tamamlandı.

Derneğin şu anki mevcut yönetim kurulu başkanı İsmail Şahin’den önceki başkanı ⁠Semih Dinçel denetleme kurulu asil üyesi olurken, ⁠Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği’nin (KOSDER) bir önceki yönetim kurulu başkanı Zeynep Pınar Kalkavan Şesel ise denetleme kurulu yedek üyesi oldu.

Seçimlerin ardından yapılacak bir toplantıda ise yönetim kurulu başkanı seçilecek. Bu ismin Onur Türkeş olması bekleniyor.

Geçmiş dönem faaliyet raporunun sunumu yapan İsmail Şahin konuşmasında yeni yönetime desteklerini bildirirken, “Derneğimizin 6. Dönem Yönetim kurulu olarak mesleğimizin itibarını ve değerlerini korumak ve geliştirmek için derneğimiz adına elimizden gelen tüm gayreti, yönetim kurulumuz ve üyelerimizin inanılmaz desteğiyle göstermiş olduk. Bu süreçte ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, denizciliğimizi ve Gemi Brokerliği mesleğini daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalıştığımıza yürekten inanıyorum” sözlerini kullandı.

Şahin’den ‘genç’ yönetime destek

Şahin dernek adına elde edilen başarılara değinirken, 6. kez rekor katılım ile düzenlenen Bosphorus Shipbrokers’ Dinner etkinliğine dikkat çekti. Şahin, “Görevimizi devralacak olan genç ve dinamik yeni yönetime de şimdiden başarılar diliyorum. Onların da aynı inanç ve kararlılıkla derneğimizi ve mesleğimizi bir adım daha ileriye taşıyacaklarına yürekten inanıyorum” dedi.

a1-091.jpg

İsmail Şahin’in konuşmasının ardından, derneğin 2023 ve 2024 yılları gelir ve gider hesaplarının sunumu yapıldı ve onaylandı. Ayrıca önümüzdeki dönem için başta derneğin mülk edinmesi olmak üzere yeni yönetime yetki verildi.

Katılımcı ve yenilikçi olacağız

Yapılan genel kurulda söz alan yeni başkan Onur Türkeş, yaptığı konuşmada önceki dönemde yapılanlar için teşekkürlerini iletip yeni dönemde aday olarak neler yapılacağından bahsetti.

Türkeş, “Dayanışmamızın en güzel örneklerinden birini sergilediğimiz bu anlamlı günde, birlikte daha güçlü adımlar atmaya hazırlanıyoruz. Bugünden itibaren, derneğimizin misyonunu daha da ileriye taşıma sorumluluğunu üstlenirken, sizlerin güvenine layık olmak ve önceki yönetim kurullarının başarıyla temsil ettiği bayrağı daha da ileriye taşıma kararlılığıyla karşınızdayız. Yönetim anlayışımız net olarak; katılımcı, kapsayıcı, şeffaf ve yenilikçi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Yeni yönetimden hatıra ormanı projesi

Onur Türkeş yeni dönemde karar alma süreçlerindeki katılımcılığı artırmak için yeni yönetimin yapacaklarından bahsederken, gelecek dönemde de Atatürk’ün çizdiği yoldan yönetim olarak ayrılmayacaklarını belirtti.

Genel kurulda önümüzdeki dönemde yapacakları projeleri anlatan Onur Türkeş; sosyal, kültürel ve eğitim alanlarındaki projelerinden öne çıkan üç başlığı salondakilerle paylaştı. Türkeş, katılımcılığı artırmak adına anket sistemini düzenleyeceklerini, üyelerin piyasa bilgilerine ulaşabilecekleri bir uygulama tasarlayacaklarını ve de Gemi Brokerleri Derneği adına bir hatıra ormanı kuracaklarını söyledi. Yapılan konuşmanın ardından Onur Türkeş’in genel kurulda sunduğu yeni yönetim listesi salondakilerin tam desteğini alıp yapılan oylamada yeni yönetim kurulu olarak seçilmiş oldu. Genel Kurul salonda bulunanların birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Buna göre yeni yönetim kurulu şu şekilde oluştu :

Asil :

Onur Türkeş
Serhan Özcan
Murat Hılkın
Nevzat Sonay Üler
Öner Dandin
Yanay Germen
Ender Demirtabak

Yedek :

Victoria Kıran
Engin Koçak
Eftihia Mesounte Tasimoglou
Deniz Ergin
Fatma Berrak Çimen Türkeri

Denetleme Kurulu listesi

Asil :
⁠Semih Dinçel
⁠Seden Öztorun Çarklar
⁠Adem Nezih Manavoğlu

Yedek :

⁠Zeynep Pınar Kalkavan Şesel
⁠Şinasi Onur
⁠Hasan Aziz Ertan

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim