• BIST 9167.58
  • Altın 4014.481
  • Dolar 38.5607
  • Euro 43.6595
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 18 °C

Gemi Geri Dönüşüm eğitimi gerçekleşti

Gemi Geri Dönüşüm eğitimi gerçekleşti
Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü ile Germanischer Lloyd, GİSBİR Murat Bayrak Eğitim Salonunda “Ship Recyling (Gemi Geri Dönüşüm) Genel Bilgilendirme” konulu eğitimi gerçekleştirdi.

Gemi Geri Dönüşüm eğitimi gerçekleşti

T.C Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü ile Germanischer Lloyd, 20 Ekim 2011 tarihinde GİSBİR Murat Bayrak Eğitim Salonunda “Ship Recyling (Gemi Geri Dönüşüm) Genel Bilgilendirme” konulu eğitimi gerçekleştirdi. Eğitime Denizcilik Müsteşarlığı'ndan 33 uzman katıldı.

Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş’ın açılış konuşması ile başladığı eğitimde Denizcilik Müsteşarlığı merkez ve taşra teşkilatı personeli yer almış olup başta çevreye duyarlı gemi geri dönüşüm olmak üzere, dünyadaki ve ülkemizdeki geri dönüşüm faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Daha sonra söz alan Germanischer Lloyd Gemi Geri Dönüşüm Proje Müdürü Beyza Doyduk Attila gemi geri dönüşüm ile ilgili bilgiler aktardı.

Attila konuşmasında, ülkemizde mevcut yaklaşık 24 tesis faal olarak gemi söküm faaliyetlerini gerçekleştirmekte ve bu konuda dünya piyasasında ülkemizin önemini gittikçe artmakta olduğunu, ülkemizdeki geri dönüşümü, IMO ve Hong Kong Sözleşmesi gibi uluslar arası düzenlemelere göre lisanslı tesislerde gerçekleştirildiğini, uluslararası kurallara göre yapılan hazırlıklar sonrası oluşturulan söküm planına göre gemi sökümlerinin yapıldığını söyledi.

Eğitimin çeşitli bölümlerinde Hong Kong Sözleşmesi hakkında genel bilgiler verildi. Hong Kong Sözleşmesi mevcut durumda uyulması gereken zorunlu bir sözleşme olmamakla beraber IMO tarafından kabul edildi. Bazı denizcilik firmaları bu sözleşme kurallarına uyduklarını göstermek amacıyla gönüllü denetimler yaptırmakta ve bu sayede prestij arttırmakta olduklarını, Çin, Hindistan, Pakistan ve Bangladeş ile birlikte ülkemiz bu konuda dünyadaki önemli beş ülkeden biri olduğu ve Çin, Hindistan, Pakistan ve Bangladeş dünya gemi geri dönüşümünün yüzde 80 gibi bir payını gerçekleştirmesine rağmen, Türkiye gerek konumu, gerek modern tesisleri, gerek de gemi geri dönüşüm konusundaki uluslararası güvenilirlik prestiji sayesinde önemli bir yerinin olduğunu bidirildi.

Gemi geri dönüşüm konusunda, Hong Kong Sözleşmesinde de öne çıkan iki maddenin yer aldığını; bunlardan birinin zararlı maddelerin önlenmesi, diğerinin de gemi söküm tesislerinin yetkilendirilmesi olduğu, gemi söküm öncesinde, söküm planı yapılarak zararlı maddelerin envanterlerinin hazırlanmasının gerektiği ve artık gemilere Uluslararası söküme uygun olduklarına dair idareler tarafından sertifikaların verileceği söylendi.

Kursun sonunda, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Germanischer Lloyd Gemi Geri Dönüşüm Proje Müdürü Beyza Doyduk Atilla’ya, hem kendisine hem de Germanischer Lloyd’a ve  Germanischer Lloyd Eğitim Koordinatörü Açılay Koç’a birer Teşekkür Belgesi verdi. Daha sonra, kursiyerlere yetkililerce Katılım Belgeleri dağıtıldı.

yasar1.jpg

yasar2.jpg

yasar3.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim