• BIST 9636.12
  • Altın 2928.974
  • Dolar 34.6381
  • Euro 36.4981
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara -1 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 12 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 7 °C

Haliçport toplantısında protesto: Salonu terk edin

Haliçport toplantısında protesto: Salonu terk edin
Haliç Yat Limanları ve Entegre Projesi’nin Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen halk toplantısı, katılımcı vatandaşların yoğun eleştiri ve protestoları nedeniyle yapılamadı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

ÇED süreci başlayan Tarihi Haliç Tersanesi'nin bulunduğu alana, toplam 700 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı  3 otel, 2 yat limanı ve iskele yapımı projesinin bugün düzenlenen  projeye  'Halkın Katılım Toplantısı' protesto edildi. 

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre Projesi Halkın Katılım Toplantısı" protesto edildi.

Saat 13.30'da başlayacağı belirtilen toplantıyı aralarında avukat Can Atalay ve Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu Haliç Dayanışması üyesi tarafından protesto edildi.

Salonda 'İstanbul Haliçsiz, Haliç Tersanesiz olmaz' yazılı pankart açan grup ıslık ve düdük çaldı. Grup toplantının yapılamadığına dair tutanak tutulmasını istedi. Ancak toplantı heyeti tutanak tutmadı. Tartışmalar ve protesto yaklaşık yarım saat sürdü.

MASADAN MİKROFONU ÇEKTİLER

Toplantı heyeti toplantıyı açmak için konuşma yapmaya başladığı sıra grup masada bulunan mikrofonu çekerek açılışın yapılmasına izin vermedi. Ardından toplantıyı gerçekleştirecek heyet salonu terk etti.

"TOPLANTIYI AÇTIRMADIK"

Toplantı heyetinin salondan ayrılmasının ardından protestocu grup da salondan ayrıldı. Grup, Haliç Kongre Merkezi'nin önünde "Haliç bizim, İstanbul bizim" şeklinde slogan attı. Ardından grup adına Gül Köksal bir basın açıklaması yaptı. Köksal, "Haliç Dayanışması, meslek örgütleri, tersaneciler, emekçiler, mahalle dernekleri olarak bu toplantıyı açtırmadık. Çünkü 2.5 yıl önce başlayan ihale sürecinden itibaren tamamen usulsuz giden bu süreçte ne yapılmak istendiği de, nasıl bir oyun oynandığı da belli. 'Çevre Etki Değerlendirme' denilen şeyi de bu sürece alet ediyorlar. Bunun yolu da böyle bir yol değildir. Biz de halk olarak, katılım ve şeffaf süreçler adı altında bir müsamereye dönüşmüş bu oyunun bir parçası olmamak üzere görüşlerimizi dile getirdik. Toplantıyı açtırmadık. Kendi tutanağımızı hazırladık. Çünkü tutanak hazırlamayı reddetti heyet. Ama sözlü olarak kabul etti. Dolayısıyla halk gerçekleşmesi adı altında bu müsamereye izin vermedik" diye konuştu.

soonnnnimag1559.jpg

 

 

 

 

 

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
B.Ş.Acır
02 Aralık 2015 Çarşamba 14:38
14:38
Fatih’in 1455’de tersaneyi kurmasından önce Bizanslıların burada piknik yaptıkları bilgisi, yıllardır bunu araştırıp da bulamayan tarihçileri kıskandıracaktır. Zaten arkeologlarda daha şimdiden kazılarda çıkacak antik mangal buluntularının heyecanını duymaya başlamış olmalılar…
Yıllardır her gemi havuzlamada tonlarca pisliği denizden tahliye eden tersane emekçilerinin, aslında denizi kirletmiş olduklarını duyunca nasıl bir hayal kırıklığı ve pişmanlık duygusu yaşayacakları da ayrı bir sorun…
Ama esas kent plancılarının, sosyal bilimcilerin vb. bildikleri her şeyi yeniden gözden geçirmelerini gerektirecek olan, kamusal alanların yat limanı, marina, beş yıldızlı otel vb. içeren projelerle halka açılabileceğinin keşfi...
Okmeydanı’nın, Kasımpaşa’nın sakinleri artık yatlarını bağlayabilecekleri bir imkana kavuşmak suretiyle denizle buluşurlarken; eğer Nobel ıskalarsa, Rize’deki üniversitenin fahri doktora cübbesi Hüsamettin bey için hazır olmalı…
62.244.194.6
Coşar Büyükdığan
02 Aralık 2015 Çarşamba 12:35
12:35
Tarihi mirasımıza sahip çıkan " Haliç Dayanışması" nı yürekten kutluyorum.
212.156.154.158
Hüsamettin Canbilen
01 Aralık 2015 Salı 08:36
08:36
Bu kadar saçma bir pankart ve slogan duymadım.Haliçte tersaneden önce ne vardı??? köşkler,konaklar ve yalılar vardı.Etrafında insanların dolaştığı mesire alanları ardı.Yani sanayiden önce orası insanların kullanımına ait bir yerdi.Tersane yatırımı Haliç'i kirletti.Kirleten ve hala görüntüsü ile görsel kirlenme yaratan bu yapıların derhal yok edilmesini ve bu alanların halkın kullanımına açılmasını talep ediyoruz.Her sefer önünden gemi ile geçişimde çirkinlik abidesi yıkık dökük tersane ve endüstriyel yapıların artıkları gözüme pis bir çöp gibi batıyor.Buraları yıkıp ne yaparlarsa yapsınlar ama güzel birşey yapsınlar.
176.240.96.152
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim