• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 25 °C

Hulusi Akar, 'TCG Oruçreis' fırkateynini ziyaret etti

Hulusi Akar, 'TCG Oruçreis' fırkateynini ziyaret etti
Orgeneral Hulusi Akar, 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda ve TCG Oruçreis fırkateyninde incelemelerde bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nı ve Antalya'da TCG Oruçreis fırkateynini ziyaret etti. 

Orgeneral Hulusi Akar'a ziyaretlerinde, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz eşlik etti.

Ziyareti sırasında askerlere hitap eden Orgeneral Akar, "Vatanımızın dört bir köşesinde, sınır boylarında ve sınır ötesinde, dünyanın çeşitli bölgelerinde, karada, denizde ve havada üstün bir cesaret ve fedakarlıkla görev yapan tüm silah arkadaşlarımızın, onların değerli aile bireylerinin ve bütün güvenlik güçlerimizin yeni yılını kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dilerim." ifadelerini kullandı. 

"Mavi vatan" olarak adlandırılan Türk karasularının teminatı Türk levendleri, şartlar ne olursa olsun, 24 saat boyunca 'Preveze ruhu'yla görev yapıyor. Antalya Limanı'na aborda olan Türk donanmasının en önemli unsurları arasında yer alan TCG Oruçreis Firkateyni yeni yıla nöbet tutarak girdi.

Komutan, Ekim 2016'dan itibaren TCG Oruçreis'in komutasını yürüttüğünü belirterek Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın en modern yüzer unsurlarından biri olan firkateynin subay, astsubay, uzman erbaş ve sözleşmeli erlerden oluşan seçkin personeli ile şu anda Doğu Akdeniz'de, Akdeniz Kalkanı Harekatı'na iştirak ettiğini dile getirdi. TCG Oruçreis'in her türlü deniz şartında sahip olduğu silah, makine, elektronik ve yardımcı sistemler ile dünyanın herhangi bir yerinde, herhangi bir zamanda verilecek her türlü görevi icra etmeye hazır olduğunu belirten TCG Oruçreis Firkateyni Komutanı, "Gemimiz su üstü harbi, denizaltı savunma harbi ve hava savunma harbi gibi deniz harbinin tüm nevilerini icra edebilmeye ilaveten, arama kurtarma, muharip olmayanların tahliyesi, insani yardım gibi harekatları gerçekleştirmektedir." dedi.

TCG Oruçreis'in bölgede keşif, gözetleme ve karakol faaliyetleri icra ederek durumsal farkındalığın artırılmasını sağladığını kaydeden Gemi Komutanı, üzerinde konuşlu helikopterle bu kabiliyetlerini hava gücüyle de desteklediğine de işaret etti.

"7 gün 24 saat esasına göre keşif gözetleme icra ediyoruz"

'Akdeniz Kalkanı Harekatı' kapsamında Türkiye Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerinin korunması amacına yönelik Doğu Akdeniz'de deniz yetki alanlarında varlık gösterildiğini ifade eden Gemi Komutanı şöyle konuştu, "7 gün 24 saat esasına göre keşif gözetleme icra ediyoruz. Bölgedeki tüm askeri, sivil gemi ve deniz hava harekatları takip edilmekte. NATO'nun deniz güvenliği çabaları desteklenmekte. Deniz yetki alanlarımız dahilinde icra edilen petrol, doğalgaz arama sondaj faaliyetlerimize refakat ve koruma sağlanırken, yabancı devletlerin icra edebilecekleri izinsiz petrol, doğalgaz arama, sondaj faaliyetleri engellenmekte, hak ve menfaatlerimiz korunarak her türlü tedbir alınmaktadır."

Geminin baş üstünde nöbet tutan serdümen er de 2 yıldır seyir işaret branşında görev yaptığını söyledi. Serdümen er, görev tanımının, emredilen rotada geminin seyretmesi, uluslararası denizde haberleşme usulleri kapsamında seyir işaret branşı faaliyetlerinin desteklenmesi, gemiye ait olan süratli botların hazırlanması, seyrüsefer hazırlıkları ve icrası faaliyetleri olduğunu kaydetti.

Gemi için hayati öneme haiz motor branşında görev yapan motorcu er de, görev tanımını, ana ve yardımcı makineleri devreye almak için kontrolleri yapmak, makinaların çalışma değerlerini takip etmek, bakım ve tutumları yaparak, geminin yangınla mücadele timlerine destek vermek olarak açıkladı. Yurt içi ve dışında tatbikat, görev ve liman ziyaretleri icra etiklerini aktaran motorcu er, "Hem kendi branşıma hem de denizcilik mesleğine yönelik hayatım boyunca kullanacağım önemli tecrübeler kazanmış bulunmaktayım. Denizi ve denizciliği seven herkese dünya denizlerinde Türk bayrağını dalgalandıran savaş gemilerimizde görev yapmanın onuru ve gururunu yaşamayı kesinlikle tavsiye ediyorum." diye konuştu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim