HÜRJET ile ilgili konuşan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “TCG Anadolu Gemisi bu sene içerisinde devreye alınacak. HÜRJET tasarımcısı arkadaşlarımız onun gemiye iniş kalkışıyla ilgili çalışmaları yapıyorlar. Hem bir çıkartma yapma kabiliyeti olacak hem üzerinde deniz aracı, kara unsurları ve hava unsurları taşıyan bir güç aktarma platformu olacak. İlk planlandığı halinde bir SİHA/İHA konuşlandırma yoktu. Şimdi ona göre tasarım değişiklikleri de yapılıyor. Hürjet’imizi de inşallah 2023’te görmeyi umuyoruz, hedefimiz bu. Helikopterlerimiz, uçaklarımız gün sayıyor” ifadelerini kullandı.
TUSAŞ’TAN MALEZYA’YA YEREL ÜRETİM HÜRJET UÇAĞI TEKLİFİ
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A. Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Malezya’ya HÜRJET ihracatı çalışmaları ile ilgili konuştu.
Kotil, HÜRJET’in yerel üretim seçeneği ile teklif edildiği bilgisini paylaştı.
Defencetürk’te yer alan habere göre, Kotil konuşmasında, “Malezya ile 3 tanesi Türkiye’de, 15 tanesi Malezya’da üretilmek üzere 18 adetlik HÜRJET için ihale süreci var. İnşallah olumlu sonuçlanır” dedi.
Kotil ayrıca, “Hafif saldırı ve jet eğitimi uçağı. İçinde jet motoru var. Sesin yüzde 40 daha yükseğini uçuyor. Bunu Milli Muharip’in önüne koyduk. Devletimiz bundan 16 tane sipariş verdi. Türkiye’nin bu tip uçağa ihtiyacı var. Hem eğitim hem de saldırı uçağı. Bu da yaklaşık 1 ton patlayıcı taşıyor. Sesten hızlı uçuyor ve ekonomik. F-16’ya göre çok ekonomik. Dünya piyasasında yeri var. 2023’te uçacak. Bu süpersonik bir uçak” ifadelerine yer verdi.
DENİZ HABER AJANSI