• BIST 9549.89
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara -1 °C
  • İzmir 6 °C
  • Antalya 7 °C
  • Muğla 2 °C
  • Çanakkale 0 °C

ICA’nın ‘İstanbul Boğazı Deniz Kirliliği Tespit Projesi’ne TİSK’ten Ortak Yarınlar ödülü

ICA’nın ‘İstanbul Boğazı Deniz Kirliliği Tespit Projesi’ne TİSK’ten Ortak Yarınlar ödülü
Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmecisi ICA tarafından, denizleri gemi kaynaklı atıklardan korumak amacıyla hayata geçirilen ‘İstanbul Boğazı Deniz Kirliliği Tespit Projesi’ TİSK tarafından ödüle layık görüldü.

Proje, bu yıl “Sürdürülebilirlik” temasıyla düzenlenen “Ortak Yarınlar Ödülleri”nde ‘Yeşil Dönüşüm’ kategorisinde ödülün sahibi oldu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmecisi ICA, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen Ortak Yarınlar Ödülleri’nde ‘İstanbul Boğazı Deniz Kirliliği Tespit Projesi’ ile ‘Yeşil Dönüşüm’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Ankara’da gerçekleştirilen ödül töreninde IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding şirketi olan ICA’nın ödülü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından ICA Genel Müdürü Serhat Soğukpınar’a takdim edildi. 

“İstanbul Boğazı Deniz Kirliliği Tespit Projesi”ni İstanbul’a karşı sorumluluk bilinci ile başlattıklarını belirten Serhat Soğukpınar törendeki konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Projemiz ile denizlerimizi gemi kaynaklı atıklardan korumayı amaçlıyoruz. Deniz Kirliliği Tespit Projemizle TİSK’in Ortak Yarınlar Ödülleri’nde takdir görmek bizler için gurur verici bir başarı. Ortak Yarınlar gibi sürdürülebilirlik odaklı ödüllerin yeni projeleri teşvik ettiğine inanıyoruz. Başarı paylaşıldıkça çoğalacaktır.” 
 
Gemilerden kaynaklı kirlilik ile yapılan mücadeleye destek vermek amaçlanıyor  

İstanbul Boğazı’ndan geçen gemilerin yük miktarlarındaki ciddi artış dikkate alınarak, İstanbul Teknik Üniversitesi, Denizcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi desteği ile hayata geçirilen “İstanbul Boğazı Deniz Kirliliği Tespit Projesi” ile uzaktan algılama teknolojileri kullanılarak kirlilik tespiti yapılıyor. Bu şekilde deniz çevresinin, kıyı şeridinin ve insan sağlığının korunması hedefleniyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne yerleştirilen radar ve kameralarla Karadeniz’den Boğaz’a giriş-çıkış yapan tanker ya da gemilerin takibi gerçekleştirilebiliyor. Proje ile olası kirlilik verisinin en kısa sürede yetkili kurumlar ile paylaşılarak, kirliliğe hızlı müdahale edilmesi ve gemilerden kaynaklı kirlilik ile yapılan etkin mücadeleye destek vermek amaçlanıyor.  

TİSK’in kurumsal sosyal sorumluluk alanında farkındalığı artırmak ve kurumları bu konuda teşvik etmek amacıyla 2014 yılında başlattığı Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödül Programı, 2020 yılından bu yana “Ortak Yarınlar” markasıyla devam ediyor. Kurumsal sosyal sorumluluk fikirlerinin yarıştığı program, bu yıl “Sürdürülebilirlik” temasıyla düzenlendi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim