Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesindeki tersanede yapılan Türkiye’nin en büyük iki feribotları, Van Gölü’nde yük taşımacılığına büyük ivme kattı. Tatvan iskelesinden feribotlara yüklenerek Van’a götürülen yük dolu vagonlar, Van’dan da yine trenlerle İran üzerinden Orta Asya ülkelerine gönderiliyor.
Bitlis’in Tatvan ilçesindeki tersanede inşa edilen 135 metre uzunluğundaki ‘İdris-i Bitlisi’ ve ‘Sultan Alparslan’ feribotları ile Van Gölü’nde taşımacılığı önemli ölçüde artırdı. Feribotlar, yük ve yolcu taşımacılığında etkili rol oynuyor. 135 metre uzunluğunda 24 metre genişliğindeki 'İdris-i Bitlisi' ile 'Sultan Alparslan' adı verilen iki feribotlar, Van Gölü'nde özellikle yük taşımacılığını canlandırırken Avrupa ve Orta Asya kıtaları arasındaki ticarete katkı yapıyor.
VAN GÖLÜ ÜZERİNDEN YAPILAN TAŞIMACILIĞA İVME KATTI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye’nin en büyük tuzlu ve sodalı gölü olma özelliğine sahip Van Gölü’nde taşımacılığı canlandırmak amacıyla uzunlukları 135 metre, genişliği 24 metre olan 2018 yılında 2 feribotu göle indirmişti. Tatvan’daki tersanede tamamlanan 7 katlı feribotlarda 2’şer kaptan köşkü ve her biri 125 metre olan toplam 500 metrelik yan yana 4 demir yolu, kafe ve restoran gibi birimler yer alıyor. Tatvan’daki tersanede tamamlanan feribotlar daha fazla yük taşıma ve yüksek hızıyla Van Gölü üzerinden yapılan taşımacılığa ivme kattı.
İKİZ FERİBOTLAR İKİ KITADAKİ TİCARETE KATKI YAPIYORLAR
Van Gölü’ne 2018’de indirilen feribotlar, gerçekleştirdikleri yüzlerce seferler ile binlerce vagon ve yük taşımasının yanı sıra yolcu taşımacılığında da büyük rol oynadı. Tatvan Feribot İşletme Müdürlüğü iskelesinden feribotlara yüklenerek Van’a götürülen yük dolu vagonlar, Van’dan da yine trenlerle İran üzerinden Orta Asya ülkelerine gönderiliyor.
DENİZ HABER AJANSI