• BIST 9257.49
  • Altın 4153.848
  • Dolar 38.6319
  • Euro 43.7587
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 30 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 25 °C

IMO toplantısında Safetman tanıtıldı

IMO toplantısında Safetman tanıtıldı
Uluslararası Denizcilik Örgütü Gemi İnşa ve Dizayn alt komitesi toplantılarında Safetmade firması tarafından free-fall life botlarda kullanılmak üzere üretilmiş olan Safetman isimli su balonunun tanıtımı yapıldı.

IMO toplantısında Safetman tanıtıldı

Pazartesi gününden bu yana Londra’da devam etmekte olan Uluslararası Denizcilik Örgütü Gemi İnşa ve Dizayn alt komitesi toplantılarında Safetmade firması tarafından free-fall life botlarda kullanılmak üzere üretilmiş olan Safetman isimli su balonunun tanıtım ve sunumu yapıldı.

Saat 12.45’te IMO’nun merkez binası 9 no’lu toplantı salonunda yapılan sunum, Türkiye’nin IMO nezdindeki daimi temsilcisi Ahmet G.Gücel’in açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasında Safetman ile ilgili sunumu yapacak olan Safetmade Genel Müdürü Kaptan Ercan Hacıfettahoğlu ve Safetmade satış müdürü Ozan Esin’i dinleyicilere tanıtan Ahmet G. Gücel’in konuşmasının bitimi ile sunuma başlandı.

Ozan Esin’in dinleyicilere verdiği sunum ve bilgiler daha önceden hazırlanmış slayt ile görsel olarak ta desteklendi. Safetman’in neden üretilmesine ihtiyaç duyulduğu, nasıl bir dizayn aşaması geçirdiği, nasıl üretildiği konusunda katılımcılara doyurucu bilgiler sunuldu. Şu ana kadar serbest düşmeli filikalarda ağırlık olarak kullanılan kum torbası ve gerçek insan yerine Safetman’lerin kullanılmasının avantajları grafik ve çizimlerle anlatıldı. Örnek olarak, 32 kişilik bir filikanın ağırlık testi için Safetman kullanılması kum torbasına oranı istatistiksel olarak verildi. Safetman kullanımı kum torbasına oranla 3 kat zaman ve 15 kata daha ağırlık taşınmasını avantaj olarak sunarken olası kazalarda yaralanma ve ölümleri ise ortadan kaldırmakta veya en aza indirmektedir. Kum torbasına oranla ağırlık merkezini değiştirmediği için de botun stabilitesine olumlu bir katkı sağlıyor.

Safetmade Satış Müdürü Ozan Esin, konuşmasında uluslararası çalışma örgütünün kurallarından da bahsederek, Safetman’in kullanımının insan sağlığına ve bedenine olan faydalarından da bahsetti. ILO kurallarına göre erkek bir işçi eğer herhangi bir araç kullanmıyorsa bir defada en çok 25 kiloluk bir ağırlığı taşıyabilir. Bunun üstünde bir ağırlık taşınması ILO ve Türkiye’de geçerli olan yasalara göre yasaklanmıştır. Bu nedenle kum torbası kullanılması durumunda kum torbalarının her birinin 25 kilodan fazla olmaması gerektiğinin altı çizildi.

Sunumun sonunda sorulara yer verilerek dinleyicilerin merak ettiği konulara cevap verildi. Oldukça başarılı geçen sunumun bitmesi ile dinleyiciler tarafından sunum alkışlarla tebrik edildi. Bilindiği gibi Safetmade firması İzmir’de faaliyet gösteren ve konusunda dünyanın sayılı ağırlık test balonu üreticisi firmalarından biri ve Türkiye'nin tek su balonu üreticisi. Her türlü ağırlık test balonu, taşıma balonu, depolama balonu, hava şişirmeli yağ ve kirlilik bariyerleri, atık toplama balonları, batık çıkarma balonları, filika, serbest düşmeli filika ve can salları için değişik tip ve modelde ve müşteri memnuniyetini esas alan ürünler üretiyor. Ayrıca toplantıya Türkiye’yi temsilen katılan IMO Türkiye daimi temsilcisi Ahmet Gücel, ülkelerin özel sektör temsilcilerinin IMO’ya olan ilgisinin artarak devam ettiğini, kurallar oluşturulurken ülkelerin sektörlerini de gözeterek çalışmalar yaptığını, denizcilik sektörümüzün IMO’ya ilgisinin daha da artmasını arzu ettiğini ifade etti. Bu bağlamda Türkiye'nin ilk defa bir sektör temsilcisinin ürününü tanıtma adına sunum yapmasının önemli olduğunu ifade eden Gücel ayrıca yeni ürünlerinin tanıtımında IMO’nun ciddi avantajlar sunabileceğini, nitekim free-fall lifeboatlarda insansız test imkanını sunan Safetmade şirketinin sunumunun IMO’da yoğun ilgiyle karşılandığını ifade etti. Temsilcilerinin sadece ürünlerini tanıtım noktasında değil ayni zamanda getirilmek istenen kurallarla doğabilecek fırsatları önceden görebilmek adına IMO’daki gelişmeleri takip etmesinin ticari avantaj sağlama noktasında önemli olduğunu belirtmiştir.

DE 53 toplantısında üzerinde çalışmalara devam edilen ana konular aşağıdaki şekilde.

1. Filikalarda kazaları önleyici önlemler,

2. Can kurtarma donanımlarının uygunluğu,

3. Kurtarma sistemlerinin performans standartları,

4. Tankerlerin yük tanklarının boya kaplaması ve korozyonun önlenmesi,

5. Can kurtarma donanımları gerekleri için yeni bir taslak çalışmanın geliştirilmesi,

6. Gemilerdeki kaportaların seyir esnasında açık tutulması ile ilgili rehber çalışması,

7. Gemilerde gürültüye karşı koruma,

8. Dalma elbiselerinin (immersion suits) termal performansları,

9. Ro-Ro yolcu gemileri dışında kalan yolcu gemileri için tekne sörveyi amaçlı alternatif düzenlemeler,

10. Can kurtarma donanımlarının test edilmesi ile ilgili revize edilen tavsiyelerde yapılan değişiklikler,

11. Yolcu gemilerinde kullanılan yolcu taşıma botlarına uygulanan güvenlik maddeleri,

12. Açık deniz gemilerinin klaslanması ve açık deniz inşa gemileri için rehber oluşturma ihtiyacı,

13. SOLAS, MARPOL ve Load Line gereklerinin ana tadilat geçirmiş tankerlere uygulanması,

14. IACS birleştirilmiş yorumlarının değerlendirilmesi

15. Kutup sularında çalışan gemiler için mecburi kodun geliştirilmesi,

16. SOLAS Kısım III ve LSA kodunda yapılan değişikliklerin uygulanması,

17. Yolcu gemileri için genel alarm sistemi rehberi,

18. Mevcut kirlilik önleme ekipmanının geliştirilmesi,

19. Gemilerden kaynaklanan yakıt/yağ kirliliği önleme rehberinin geliştirilmesi,

20. Kirlilik önleyici ekipmanların görev yapmaması halinde elle kumanda edilen alternatifler.

Bu arada daha önce Türkiye’nin IMO nezdindeki daimi temsilcisi olan ve şu an ise IMO’nun Asya-Pasifik Teknik Çalışma Grubu’nun başkanlığını yapan Sn. B.Sıtkı Ustaoğlu’da sunumu izleyenlerin arasında yerini aldı. Safetman hakkında verilen bilgileri dikkatlice dinleyen sayın Sıtkı Ustaoğlu, sunumun bitmesiyle beraber emeği geçenlere teşekkür ederek çalışmaların devamını diledi. Ayrıca yolcu gemileri sualtı surveyi konusunda toplantılara katılan IDO Gemi İnşa ve Makineleri Mühendisi Eyüp Ekşi, toplantıların çok yararlı ve verimli geçtiğini bildirdi. 15 yaş ve 15 yaş altı yolcu gemileri için (ro-ro yolcu gemileri hariç) 5 yılda iki kez gerçekleştirilen havuzlama ilkesinin bire indirilmesinin karar altına alındığını söyleyen EKŞİ. 60 aylık süreç içinde geminin sualtı surveyinin vasıflı dalgıç marifetiyle su içinde gerçekleştirileceğini belirtti Ekşi sözlerini “Bana böyle bir toplantıya katılma fırsatı sağlayan IDO ve Denizcilik Müsteşarlığı yetkililerine teşekkürü bir borç bilirim.” şeklinde tamamladı.

www.DenizHaber.Net

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim