• BIST 9379.83
  • Altın 3707.979
  • Dolar 37.8409
  • Euro 41.3004
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 12 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 18 °C

İran'dan tanker ve teknelere kaçak akaryakıt operasyonu

İran'dan tanker ve teknelere kaçak akaryakıt operasyonu
İran, Basra Körfezi'nde kaçak akaryakıt taşıdığı ortaya çıkan iki yabancı petrol tankeri ile yine kaçak akaryakıt taşıyan iki tekneye el koyarken, 18 ruhsatsız turist teknesinin faaliyetlerini durdurdu.

İran, Basra Körfezi'nde kaçak akaryakıt taşıdığı belirlenen iki yabancı petrol tankerine operasyon düzenledi. Olayla ilgili 25 mürettebat gözaltına alınırken, 3 milyon litreden fazla kaçak akaryakıt ele geçirildi.

İran’ın Basra Körfezi'nde 3 milyon litreden fazla kaçak akaryakıt taşıyan ‘Star 1’ ve ‘Vintag’ adlı yabancı petrol tankerlerine el koyduğu ve olayla ilgili 25 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

3 MİLYON LİTRE KAÇAK AKARYAKIT

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, “Basra Körfezi'nde düzenlenen operasyonda akaryakıt kaçakçılığı yapan şebekelere bağlı 'Star 1' ve 'Vintag' adlı 2 yabancı petrol tankerine el konuldu. Organize şekilde kaçakçılık yaptığı belirlenen tankerlerde 3 milyon litreden fazla kaçak akaryakıt ele geçirilirken, 25 mürettebat gözaltına alındı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, el konulan petrol tankerlerinin hangi ülkeye ait olduğu, varış noktaları ve mürettebatın uyruğu hakkında bilgi verilmezken, gemilerin istihbarat operasyonuyla tespit edildiği ve yargı makamlarıyla yapılan koordinasyonun ardından yakıtın boşaltılması için Buşehr Limanı’na götürüleceği kaydedildi.

2 TEKNEYE DAHA EL KONULDU

Öte yandan İran’dan yeni bir kaçak akaryakıt operasyonu haberi daha geldi ve Basra Körfezi’nde 60 bin litre kaçak akaryakıt taşıyan iki tekneye el koyduğunu açıkladı.

İran’da kaçak akaryakıt taşıdığı belirlenen iki tekneye operasyon düzenlendi. Buşehr Eyaleti Sınır Muhafızları Komutanı Abdullah Hüsrevi yaptığı açıklamada, “Sahil güvenlik ekipleri, denetimlerini artırarak kaçak akaryakıt taşıyan iki tekneyi tespit etti. Yapılan aramalarda toplamda 60 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirilirken, olayla ilgili birkaç şüpheli de gözaltına alındı.” dedi.

18 RUHSATSIZ TURİST TEKNESİNİN FAALİYETNE DURDURMA

Basra Körfezi kıyılarında görev yapan sınır muhafızlarının yalnızca sınır güvenliğini sağlamakla kalmayıp, deniz turizmi de dâhil olmak üzere halka hizmet sunduğunu belirten Hüsrevi, “Kaçak teknelerle mücadele, sınır muhafızlarının öncelikli görevleri arasında yer alıyor. Bu kapsamda, Nevruz tatili süresince yürütülen denetimlerde şimdiye kadar 18 ruhsatsız turist teknesinin faaliyeti durduruldu.” ifadelerini kullandı.

İzinsiz faaliyet gösteren teknelerin yasal işlemler için Buşehr Sahil Güvenlik iskelelerine çekildiğini kaydeden Hüsrevi, “Buşehr kıyılarındaki deniz turizmi noktaları düzenli olarak izleniyor, kurallara uymayan tekneler hakkında işlem yapılıyor.” dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim