• BIST 9432.55
  • Altın 4094.521
  • Dolar 38.4006
  • Euro 43.6853
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 9 °C

İtalya’da Türk şirketine ait gemiye uyuşturucu baskını

İtalya’da Türk şirketine ait gemiye uyuşturucu baskını
İtalya İçişleri Bakanlığı ve İtalyan mali polis teşkilatı Guardia di Finanza, Livorno Limanı'nda ticari bir gemide değeri 560 milyon ABD dolarını aşan kokain ele geçirildiğini açıkladı..

İtalya içişleri Bakanlığı 2017 yılında inşa edilen ve  ve halen Malta bayrağı taşıyan Mersin Express adlı konteyner gemisinde Mart ayı başlarında gerçekleştirilen operasyonda 560 milyon dolar değerinde kokain ele geçirildiğini açıkladı.

Ekvador'un Guayaquil limanından ayrıldıktan sonra Mart ayında Livorno limanına gelen Malta bandıralı Mersin Express konteyner gemisine operasyon yapıldı.

Gemi Ekvador'un Guayaquil limanından  ayrıldıktan sonra sırasıyla Panama'nın Colon kentinde; Kolombiya'nın Cartagena kentinde; İspanya'nın Vigo, Malaga ve Valensiya limanlarına; ve son olarak Livorno'ya ulaşmadan önce İtalya'nın Cenova limanına uğradı.  Ancak İtalyan yetkililer, uyuşturucuların gemiye Ekvador'dayken yüklenmiş olabileceğini açıkladı.

2024 yılının Kasım ayında da İspanya’da Mersin Express'in sahibi olan Türk armatörlük şirketinin başka bir gemisinde  muz yüklerinin arasına gizlenmiş  500 kilogramdan fazla kokain yakalanmıştı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim