• BIST 10104.85
  • Altın 3179.069
  • Dolar 35.6721
  • Euro 37.5229
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 13 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği'nin (DEFAMED) yeni yönetimi belli oldu

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği'nin (DEFAMED) yeni yönetimi belli oldu
İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği (DEFAMED) 53. Dönem Olağan genel kurulu İTÜ Denizcilik Fakültesi Müh. Suay Umut Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Genel kurulda İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Arslan, TMMOB Temsilcisi Müh. Feramuz Aşkın, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Yaşar Canca, Türkiye Denizcilik Federasyonu (TÜRDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Arif Bostan, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) Yönetim Kurulu Başkanı Müh. İlker Meşe, Türk Uzak Yol Gemi Kaptanları Derneği (TÜRKKAPDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Zafer Akbulut ve Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği (TKKD) 2. Başkanı Kapt. Sedat Oğuz hazır bulunarak birer konuşma yaptılar.

Ardından yapılan oylama sonucu DEFAMED’in yeni yönetimi şu şekilde oluştu :

Yönetim Kurulu Asil Üyeler

R. Ufuk Teker
A. Çağlar Coşkunsu
Murat Volkan
Barış Ziya Kaya
Dilruba Duygu Söylemez
Gizem Çevik
Süleyman Erşenler
Kayhan Altuğ
Vehbi Üstün

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler

Volkan Ürün
Şebnem Önder
Hakan İncetahtacı
Levent Şen
Mustafa Ural

Denetim Kurulu Asil Üyeler

Behçet Çelebi
Ceyda Seri Güner
Haşmet Öz

Denetim Kurulu Yedek Üyeler

Zekeriye Erduran
Elif Karaman Sümer
Berk Ilgaz

itu_defamed_20231-1536x1024.jpeg

Genel kurulda bir konuşma yapan DEFAMED Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Ufuk Teker şunları söyledi :

Pandemi koşullarında başladık

Olması gerekenden yaklaşık 6 ay daha kısa süreli bir dönemi yani 1,5 yıllık bir süreyi geride bırakmış durumdayız. Süre olarak kısa olsa dahi oldukça yoğun aktivitelerin gerçekleştiği bir dönemi geride bıraktık. Sürecimizin ilk zamanları pandemi sürecinin sonlarına isabet etti. Hatta ilk 29 Ekim balo etkinliğimizi yapmadan önce büyük kararsızlıklar yaşadık. Ama nihayetinde görkemli bir balo ile sizleri selamlamış olduk. Fakat her ne kadar pandeminin son dönemi olmuş olsa da bir araya gelememenin bizlere projelerimizi devreye alırken çok ciddi engeller yarattığını sanırım söylersem durumu abartmamış olurum.

Bu dönem 9 çok kıymetli mezun ile oluşturduğumuz Yönetim Kurulundan bahsetmek istiyorum. Nitelikli Yönetim Kurulu olması hedefi ile göreve başladık. Hedeflerimizi tespit ederek görev bölüşümünü hızlıca gerçekleştirdik. Süreç içerisinde Yönetim Kurulu Üyelerimiz tıpkı birer bağışçı gibi Dernek aktivitelerine ve hatta Mektep ile ilgili olan ne konu varsa gönüllülük esası ile sorunların çözülmesini maddi – manevi olarak üstlenmekten imtina etmediler. Huzurlarınızda her birine ayrı ayrı teşekkür etmek isterim.

Dört kardeşimizi depremde kaybettik

Bu yıl 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem olayı ise hepimizi derin acılara gark etti. Hem yaşanan felaketin büyüklüğü içerinde kaybettiğimiz vatandaşlarımız hem de ülke olarak imkanlarımızın kısıtlı olması sebebi ile ortaya çıkan mağduriyetler yaşanan acılar hepimizin malumu.

Bu süreçte camiamızın mensubu 4 fidanımızı, kardeşimizi maalesef kaybettik. Yerleri doldurulamayacak olan ahirete intikal etmiş kardeşlerimize yüce Allahtan rahmet dilerim. Mekanları cennet olsun.

Acı olaylar; büyük, köklü, kuvvetli, denizcilik gibi dünyanın en zor işini yapan zaten zor doğa şartları ile yaşamaya alışkın bizlerin organize olmasını da sağladı. Birlik ve beraberliğin, bir araya gelmekte, inisiyatif almakta baş döndürücü bir hız sergilenmesi hepimizde “İŞTE BU YDO RUHU” diye kendi kendimize mırıldanmamıza yol açtı.

YDO KARA olarak örgütlendik

Deprem felaketinden sadece birkaç saat sonra bir araya gelen mezunlarımız YDO KARA isimli bir grup kurdular. Bu grup takip edilmesi güç bir hızla organize oldu. İletişimin hızı ve niteliği ise yıllarca bugünü bekleyerek organize olan kurumları kıskandıracak hızdaydı. Bir anda evet abartmadan söylüyorum bir anda 1024 mezun bir platformda buluştu. İnisiyatif alma ne demektir, nasıl alınır, neler yapılır gördük.

Kurulan bu İNİSİYATİF grubunda aktif üyelerin isimlerini saymayı gerçekten çok isterdim. Hatta bir liste yazmaya başladım ama sonra 1024 isim yazmazsam olmayacağına inandığım için vazgeçtim. Mezuniyet yılının ne olduğu, ne iş yaptığının, cinsiyetinin, maddi durumunun ne olduğundan bağımsız alınan inisiyatifler gerçekten inanılmazdı. Hepsini ayakta alkışlıyorum. Biz bir Dernekten bir Vakıftan çok fazlasıyız. Camia olmak böyle bir şeydir. Grubun içerisinde tam etkin olamadığına inanan mezunların gruptan daha etkin olabileceklere yerlerini bıraktığını görüp yine İŞTE BU YDO RUHU diye sesimizi yükselttik.

Vakfımız ile el eleydik

Vakfımız ile Mezunlar cemiyetimiz bu süreç ve görev süremiz müddetince hep el ele oldu. Açılan yardım kampanyaları ile başta mezunlarımızın ihtiyaçları olmak üzere yardımlarımız organize edilmiştir. Bu süreçte Vakfımız inanılmaz güzel işlere imza atmıştır. Huzurlarınızda camiamız adına kendilerine şükranlarımı iletmek isterim.

Tüm mezun ve öğrencilerin envanterini çıkartıp mağdur olanları listeledik. İhtiyaç sahiplerine vakfımız kanalı ile destekler verildi. Tek yürek olmak işte budur.

Deprem bölgesine şimdiye kadar İTÜ DEFAV VE DEFAMED tarafından: 39 konteyner ev, 200 çadır, 18 jeneratör teslim edildi ve 45.000 TL acil ihtiyaçlar için nakdi yardım ulaştırıldı. Teslim edilen tüm malzemeler için yaklaşık olarak 3,1 milyon TL bağış toplandı ve ödemeleri yapıldı.

Depremin ilk haftaları 34 öğrencimize her birine 5000 TL olmak üzere toplamda 170,000 TL ve Mart & Nisan ayları için 82 öğrencimizin her birine minimum 3000 tl olmak üzere toplamda yaklaşık 450,000 tl yardım yapıldı.

1 yıl boyunca bu 82 öğrencimize minimum aylık 3000 TL olmak üzere sizlerin destekleri ile yaklaşık olarak 2,5 milyon TL daha yardım yapacağız.

Bugüne kadar toplamda 3,8 milyon TL harcama yaptık ve vereceğimiz burslarla beraber toplam bağış miktarımız 6,3 milyon TL olacaktır.

Yine bu yardım listesine baktığımızda İŞTE YDO RUHU budur diye gururlandık.

Etkinliğimiz artırmalıyız

Evet zor günler bizim gibi camiaların güçlerini test etme zamanıdır. Biz en zor günlerin testlerinden bile geçtik, evelallah geçeriz.

Birazdan ne yaptığımızı sunacağız ama ne yapmamız lazım?  Eksiklerimiz nelerdir? Birkaç hedef koymak çok daha verimli olacaktır. Stratejik plan yaparak kısa orta ve uzun vadeli hedeflerimizi ortaya koymalıyız.

* Çevre ile ilgili hassasiyetlerimizi teknik çerçevede ortaya koymalı bu konuda çalışmalar ve çalıştaylarda görev almalıyız.

* Mezunlarımızın sosyal şartları, çalışma şartları adına standartlar belirleyip idareler ile ve sektör ile görüşlerimizi paylaşmalıyız.

* Mezun dönem temsilcilerini tespit edip, aktif etkin iletişim kanalı açmalıyız.

* Mezunlarımızın yer aldığı sektörler envanteri ile paralel olarak başta Deniz Ticaret Odası meclis üyesi sayımızı arttırarak sektörel etkinliğimizi ve liderliğimizi artırmalıyız.

* Okulumuzun yeniden inşası ve akademisyenlerin eğitimi üzerine yatırım yapmalıyız.

* Mezunlarımızın teknik makaleler yazmasını teşvik etmeli araştırmalarını bültenimiz ve dergimiz aracılığı ile yayınlamalıyız.

* Mezunlar ve öğrenciler ile spor, sanat etkinlikleri gerçekleştirmeliyiz.

* Kaşesi bizde olacak spor ve sanat turnuva ve yarışmaları düzenlemeliyiz.

* Karada oluşan iş ve pozisyonların duyurulmasında dönem temsilcilerinden faydalanmalıyız.

* Mentorluk ve psikolojik destek konusunda rol almalı, öğrenci, mezun ve aileleri destek kapsamı altında olmalarını sağlamalıyız. Hatta bu konuda yeni kurallar oluşturulması yönünde görüşlerimizi yayınlamalıyız.

* Kardeş dernek birlikteliklerini geliştirmek adına projeler üretip, birlikte yöneterek Türk denizciliğine katkımızı arttırmalıyız.

Bu liste çok uzatılabilir. Ama stratejik hedeflerimizi doğru belirlersek hedeflerimize tıpkı doğru rota üzerinde giden bir gemi gibi istediğimiz yere kolaylıkla varabiliriz.

Bizim misyonumuz bu vizyon ile birlikteliğimizi arttıracak tüm kanallara yönelmek olacaktır. Kişisel hedefleri kenara bırakma ve birlikte olma zamanıdır. (Denizcilik Dergisi)

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim