Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Beytepe yerleşkesinde gerçekleştirilen kongre kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı ile Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Kriminal Laboratuvar Müdürlüğü tarafından atölye çalışmaları, araç, ekipman ve kabiliyet sergisi düzenlendi.
Türk ve yabancı akademisyenlerin de katıldığı kongrenin açılışında konuşan Akademi Başkanı Tümgeneral Şakir Uslu, son 20 yılda teknolojide yaşanan gelişmelerin sosyal hayatı yüksek bir ivmeyle dönüştürdüğüne yakından şahit olduklarını belirterek, "Söz konusu hızlı değişim elbette suçların da doğasını ve niteliklerini etkilemiş ve suç kavramı giderek karmaşıklaşmış, yeni suç yöntemleri gelişirken suç oranlarında da artış yaşanmıştır." dedi.
Uslu, kongrenin iki yıla yakın bir hazırlık süreci sonunda, kriminalistik ve kriminoloji alanındaki son gelişmelerin paylaşılması, yeni fikirlerin ortaya çıkması, gelecekteki araştırmaların yönünün belirlenmesi, sorun alanlarının tespit edilmesi, farklı ülkelerden uzmanlar bir araya getirilerek bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasının sağlanması ve uluslararası platformda işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla düzenlendiğini söyledi.
Kongrede genç araştırmacılara ve akademisyenlere de yer verildiğini ifade eden Uslu, "Çalışmalarını sunabilecekleri, fikirlerini paylaşabilecekleri imkanlar sağlanmıştır. Genç araştırmacı ve akademisyenlerimizin bu alanda yetişmesini teşvik etmek ve onlara destek olmak, gelecekte suçla mücadelenin daha güçlü bir şekilde icra edilmesine katkı sağlayacaktır." diye konuştu.
DENİZ HABER AJANSI