Kabataş sahiline ulaşımı rahatlatmak adına ulaşım transfer merkezinin inşa edilmesi planlanıyor. Çalışmalar nedeniyle Kabataş İskelesi bugünden itibaren iki yıl boyunca kapalı.
DARBE GİRİŞİMİ GECİKTİRDİ
Deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre eden modern bir transfer merkezi yapılması için 5 binlik ve binlik imar planları mayıs ayı toplantılarının son birleşiminde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi tarafından onaylanmış, 28 Temmuz itibarıyla da çalışmaların başlayacağı açıklanmıştı. Açıklandığı andan bu yana büyük ses getiren proje 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü halden dolayı ertelenmişti.
PROJENİN DETAYLARI
Proje için bugün bir çalışma başlayacak.Yaklaşık 2 yıl sürmesi tahmin çalışma süresince deniz ulaşımı başka iskelelerden sağlanacak, Dolmabahçe- Fındıklı trafiği yeraltına alınacak. Otobüs ve tramvay ulaşımı Fındıklı’ya kadar olacak.
Kabataş’tan başlayan Beşiktaş, Mecidiyeköy, Kağıthane ve Alibeyköy üzerinden Mahmutbey’e oradan da İkitelli, Bahçeşehir, Esenyurt’a kadar uzanacak metro hatları Kabataş’ta entegre olacak. Mahmutbey Metrosu Kabataş’tan Karaköy ve Unkapanı Köprüsü’ne kadar uzatılacak. Proje ihalesi yapılan 18 kilometrelik Beykoz-Üsküdar Metrosu Üsküdar’da Marmaray ile Kabataş’a entegre olacak. Proje ihalesi yapılan 18.4 kilometrelik Sarıyer-Beşiktaş Metrosu Kabataş’a uzanacak. Darüşşafaka-Yenikapı Hattı’nın Taksim-Kabataş Füniküleri ile Kabataş’a entegrasyonu da devam edecek. Çalışmalar çerçevesinde füniküler bir ay sonra kapanacak.
ALTERNATİF İSKELELER
Kabataş’taki vapur, motor ve deniz otobüsü iskeleleri çalışma süresince bu iskelelerden yapılabilir:
ŞEHİR HATLARI: Kadıköy-Kabataş, Kabataş-Adalar ve uğramalı Boğaz seferleri Beşiktaş ile Eminönü (Katip Çelebi) İskelesi’nden,
İDO: Kadıköy-Kabataş, Kabataş-Adalar seferleri Beşiktaş ve Yenikapı İskelesi’nden,
DENTUR: Kabataş-Üsküdar seferleri Karaköy İskelesi’nden,
BUDO: Kabataş-Bursa seferleri eski Karaköy İDO İskelesi’nden sağlanacak.
Deniz Haber Ajansı