• BIST 9596.63
  • Altın 3959.373
  • Dolar 38.6898
  • Euro 43.5552
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 23 °C

Karadenizli balıkçılar umduğunu bulamadı

Karadenizli balıkçılar umduğunu bulamadı
Av yasağı nedeniyle ancak küçük teknelerle denize açılıp dip balıkçılığı yapan balıkçılar zor günler geçiriyor. Bu yıl umduğunu bulamayan balıkçılar 'mağduruz' diyor.

Av yasağının devam etmesi nedeniyle küçük teknelerle denize açılarak dip avcılığı yapan Karadenizli balıkçılar, umduğunu bulamıyor.

Hava sıcaklığı, av yasağı ve az miktarda avlanan balık nedeniyle zor günler geçiren Karadenizli balıkçılar, şimdiden umudunu yeni sezona bağladı.  Gülyalı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı İnan Sağlam, küçük balıkçıların kötü geçen sezon nedeniyle zor günler yaşadıklarını söyledi.

Özellikle yaz sezonunda mezgit ve istavritlerin yok denecek seviyede olduğunu ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:

"Mezgit balığının yemi, hamsi yavruları ve çaça. Bu sene hamsi yavrusu ve çaça olmamasından dolayı mezgit de yok. Günlük olarak her gün 35 balıkçı teknesi barınağımızdan ava çıkıyor. Gece bir umutla denize açılan balıkçılarımız tekne başına 15 kilogram balıkla kıyıya dönüyor. Yani rakamlarda geçmiş yıllara oranla çok ciddi bir düşüş var. Bizler balıkçılar olarak bu durumu kendi aramızda istişare yapıyoruz. Söz konusu durumu, denizde az yem olmasına bağlıyoruz. Ne kadar az yem, o kadar az balık. Durum maalesef böyle." 

"Ramazan ayında mağdur olduk"

Sağlam, balıkçıların umutlarını bağladıkları ramazan ayında mağdur olduklarını belirterek, "Bir balıkçı teknesi dememek lazım, bir balıkçı teknesinden 20 kişi evine ekmek götürüyor" ifadesini kullandı.

Artık umutların yeni sezona kaldığını anlatan Sağlam, şunları kaydetti:"Bu yıl ramazan balıkçı açısından çok kötü geçiyor diyebiliriz. Mağdur olduk. Onun için balıkçı arkadaşlar şimdiden ağları onarmaya başlayarak yeni sezona hazırlanıyor. 1 Eylül bizim için yeni bir sezon, yeni bir umut olacak. İnşallah iyi olur ama şimdiden tahmin yürütmek için henüz erken. 20 gün sonra biz balıkçılar açısından sezonun nasıl geçeceği belli olur. O zaman vatandaşın sofrasında balık daha ucuz mu olacak veya pahalı mı olacak bunun tartışmasını ilerleyen günlerde daha iyi yapabiliriz. Balıkçı umutla yaşar. Hep 'bugün olmadı yarın belki 20 kilogram olur' der. Allah sonumuzu hayır etsin." 

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
cinakop
18 Temmuz 2014 Cuma 11:40
11:40
ağ balıkçılığı tüm kıyı şerinden 3 mil açığa kadar kesinlikle yasaklayın. Bizlere yaşam alanlarında ne beslenme tarla bahçe bıraktınız,ne oynama yuva ev bıraktınız, nede oksijen bıraktınız. Yetmedi yırtık atık deniz ağlarınız yaşam alanlarımıza mayın olarak döşettiniz. Daha anlamakta niçin zorlanmaktasınız. Sayın Kooperatif başkanları,balıkçılar. olta balıkçılığına geçmenizi bir an evvel. Durdurun durdurun kıyı balıkçılıktaki ağ ile avlanmayı. Süresiz yasaklayın artık..
81.214.71.174
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim