Türk Boğazların'da Gemi Trafik Hizmetleri, Gemi Kurtarma, Kılavuzluk ve Römorkör hizmetlerinde tekel olan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nde yönetim anlayışından kaynaklanan beceriksizlikler, bir türlü bitmek bilmiyor.
Yaklaşık bir aydır Haliç Tersanesi'nde tamir ve bakımda olan KURTARMA - 4 römorkörü, 4 gün önce görev yeri olan Çanakkale'ye gönderildikten bir gün sonra, yatak sarma riski nedeniyle bugün İstanbul'a geri çağrıldı.
Arıza yapan Kurtarma-4 römorkörü ile ilgili Almanya merkezli Voit firmasından mühendis isteyen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, römorkördeki sorunun çözümüne çare bulmaya çalışacağı öğrenildi.
HALİÇ'TE TAŞERON ŞİRKETLERE İŞ VERİLİYOR
Yaşar Duran Aytaş, göreve geldikten kısa bir süre sonra Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü adına, İstanbul Şehir Hatları Genel Müdürlüğü'nün kontrolünde olan Haliç Tersanesi ile anlaşma imzaladı. Bu anlaşmaya çerçevesinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün deniz araçları, taşeron şirketler kanalıyla Haliç Tersanesi'nde bakım ve onarıma alınıyordu.
Yaşar Duran Aytaş'ın kızınında çalıştığı bir şirket ile yapılan anlaşma, denizcilik sektöründe tartışmalar neden olsa da, devamlı arıza yapan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün deniz araçları, Haliç Tersanesi'nde taşeron şirketler kanalıyla bakım ve onarımı yapılmaya devam ediyor.
KIYIE MNİYETİ İZMİT KÖRFEZİ'NE TALİP!
2016 yılında İzmit Körfezi'nde ihaleye çıkacak olan kılavuz ve römokör hizmetleri ihalesi için, Ulaştırma, Denizcİlik ve Haberleşme Bakanlığı'nda yoğun temasta bulunan Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, "BEN BU İŞE TALİBİM" mesajı göndermesine rağmen, Bakanlığın Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne soğuk baktığı biliniyor.
Özellikle son dönemde tekel ve prestij alanı olan Türk Boğazları'nda kurtarma ve tahlisiye hizmetleri operasyonlarında sınıfta kalan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, GESTAŞ'a ait M/F GÖKÇEADA-1 feribotunun karaya oturması esnasında 15 saat, kazazede gemiye müdahale edememesi Yaşar Duran Aytaş'ın hanesine eksi puan olarak yazıldı.
Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı