• BIST 9626.56
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.213
  • Euro 36.6812
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 12 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 14 °C

Kuruyük programı DBMS Alpha Marine tarafından sunuluyor

Kuruyük programı DBMS Alpha Marine tarafından sunuluyor
Alpha Marine Consulting Turkey Firma kurucusu önde gelen denizcilik risk yönetimi ve çevre değerlendirme organizasyonu RightShip'in duyurduğu kuruyük sektörü için emniyet güvenlik ve çevresel mükemmelliğin mümkün olan en yüksek seviyeyi hedefleyen programı ile ilgili detaylı bilgi için 14 Mayıs'ta Zoom üzerinden Webinar düzenleyeceklerini bildirdi.

The Maritime House çatısı altında bulunan Alpha Marine Consulting Turkey Firma Kurucusu Erhan Esinduy, dünyanın önde gelen denizcilik risk yönetimi ve çevre değerlendirme organizasyonu RightShip'in, kuru yük sektörü için enmiyet, güvenlik ve çevresel mükemmelliğin mümkün olan en yüksek seviyeye çıkmasını hedefleyen yeni programı DBMS için Zoom üzerinden bir webinar düzenleyeceklerini duyurdu. 

14 Mayıs saat 14:00'te Zoom üzerinden ücretsiz yapılacak Webinar katılmak isteyenlerin istanbul@alphamrn.com adresine mail atmaları halinde webinar bilgileri kendileri ile paylaşılacak. 

RightShip kuru yükte kalitenin çıtasını yükseltti

Denizcilik risk yönetimi ve çevre değerlendirmesi konularında dünyanın öncü organizasyonu RightShip,  kuru yük sektörü için emniyet, güvenlik ve çevresel mükemmelliğin mümkün olan en yüksek seviyeye çıkması amaçlayan yeni bir program duyurdu. Organizasyon, Yeni Kuru Yük Yönetim Standardı (DBMS) olarak ilan ettiği bu program ile kuru yük gemi yönetimi kapsamındaki güvenlik ve risk yönetimi standartlarının iyileştirilmesini desteklemeyi ve kuru yük sektöründeki iş birliğini, diyalogları ve artan standartları yönlendirmeye yardım etmeyi amaçlıyor.

Program, rehber ve standartlar (şu anda taslak halinde), deneyimli gemi yöneticileri ve denizcilik uzmanları dahil olmak üzere kuru yük segmenti ve daha geniş endüstri genelinde ortaklar ve operatörlerle aylarca süren iş birliği sonrasında oluşturuldu.

DBMS standardının kilit hedefleri nelerdir?

Program, filo performansını ve risk yönetimini iyileştirmek amacıyla, gemi yöneticilerinin üzerinde mutabık kalınan endüstri standartları karşısında kendi Güvenlik Yönetim Sistemlerini (SMS) ölçmelerine olanak tanımak üzere tasarlandı. Bunun hem performanslarını ilerletmek hem de sağlık, güvenlik, emniyet ve kirliliğin önlenmesindeki yüksek standartlara ulaşmak için operatörün politikalarını, sektördeki en iyi uygulamalarla uyumlu hale getirilmesinin sağlanması hedefleniyor.

DBMS standardı amaçları şunlar;

• Şirketlerin kendi güvenlik yönetim sistemlerini değerlendirebilecekleri beklentiler ve hedefler sunmak. • Bir şirketin yönetim sistemini dört kilit seviyeye göre karşılaştırmak:

1. Temel 2. Orta  3. İleri 4. Mükemmel 

• Uygulanmakta olan gemi yönetim sistemlerinin sürekli iyileştirilmesini desteklemek üzere aşamalı planlar geliştirmek için kullanılabilecek Öz değerlendirme sonuçlarının oluşturulmasına olanak tanımak.

• Şirketleri, DBMS beklentilerine karşı öz değerlendirme sonuçlarını düzenli olarak gözden geçirmeleri ve iyileştirilme için başarılabilir planlar oluşturmaları için teşvik etmek, böylece sistemi olabildiğince dinamik hale getirmek.

DBMS standartlarının alanları

Genellikle, gemi operasyonlarında karşılaşılan risk teşkil eden en önemli dört alana karşı 30 adet yönetim uygulama alanı olacak. 

1. Performans 2. İnsan 3. Tesis 4. Süreç.

DBMS standardı, bir şirketin SMS sistemlerinin mükemmelliğini aşırı denetim yükü olmaksızın ölçülebilir beklentilere ve hedeflere karşı derecelendirecek.

Araç, gelecek yıl revize edilmiş bir standart başlatma ve bir performans değerlendirme panosu dahil etme vizyonuyla daha önce açıklandığı gibi, geri bildirim ve iyileştirme fırsatlarını toplamak için endüstri tarafından incelenmek üzere öz değerlendirme taslak anketinden oluşuyor.

Performans değerlendirme panosu, iyi yönetimin göstergeleri olarak tanımlanmış bir dizi istatistik üzerinde bir şirketin öz değerlendirmesini diğer şirketlerle nasıl karşılaştırıldığını gösterecek.

Her alandan öz değerlendirmeye dahil olan personel, her aşama için beklentiler ve hedef ile ilgili olarak kanıt bulmaları ve toplamaları gerektiğinde çok önemli bir rol oynar. Bazı kanıt kaynakları; son öz değerlendirme raporu, şirketin dış denetimleri, iç denetimler ve paydaşlardan alınan geri bildirimlerdir.

Standart, şirket faaliyetleri dahilinde sürekli iyileştirmenin bir yolu olarak puanlama yöntemini tanımlamakta olup, PDCS döngüsünü gösteriyor. 

DBMS standardının Seviyesi

Her konu alanı içinde, yukarıda da belirtildiği gibi ve aşağıdaki şekilde görülebileceği gibi standart, dört seviyedeki beklentileri ve ilişkili hedefleri sağlar. Her seviye, ilgili alana göre   bir şirketin yönetim sisteminin kapsayıcılığını açıklar. Bununla ilişkili beklentiler ve hedefler, sistemlerine ve süreçlerine kendi erişimleri için şirket tarafından kullanılabilir.

Kuru yük yönetim standardı seviyeleri

1- Temel: Bayrak devleti gerekliliklerine zorunlu uyumluluk. Şirket, açık HSSE gereklilikleri belirler.

2-  Orta: Temel seviyenin sürekli gelişimi. Şirket, HSSE risklerini yönetmek üzere zorunlu olmayan tavsiyeleri endüstri kılavuzundan SMS sistemlerine dahil etmiştir.

3-  İleri: Orta seviyenin sürekli gelişimi. Şirket, HSSE ile ilişkili riskleri yönetmek için derin bir teknik uzmanlığa sahiptir.

4- Mükemmel: İleri seviyenin sürekli gelişimi. Şirket, tüm HSSE risklerini yönetmek için sistematik bir sürece sahiptir. Şirket, dünya standartlarında bir operatördür.

DBMS, ISM Kodunun yerine geçmeyecek fakat endüstri standartlarını temel alacak ve gemi yöneticilerini asgari uyumdan operasyonel mükemmelliğe geçmeleri için teşvik etmek üzere sistematik bir yaklaşım sunacak. 

Ancak, DBMS Standardı, gemi yöneticilerine filolarında gerekli olan en etkili yönetim yükseltmelerini belirleme olanağı sunarken ve zaman ve para tasarruf etmelerini sağlarken diğerlerinden ayrılmak ve öne çıkmak üzere onlara olanak tanıyacak.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim