Şirketler birlikte limanda "yeşil amonyak için kapsamlı ve rekabetçi bir tedarik zinciri" kuran ilk şirketler olmayı hedefliyor.
AP Moller-Maersk'te dekarbonizasyon başkanı olan Morten Bo Christiansen, “A. P. Moller-Maersk'te metanolün yanı sıra yeşil amonyağı filomuzun dekarbonizasyonunda önemli bir gelecek yakıtı olarak görüyoruz. Çift yakıtlı bir amonyak motoru şu anda geliştirme aşamasında, ancak gelecekte gemilerimize yakıt olarak kullanılacak yeşil amonyak için, en azından yakıt ikmal operasyonlarında çözmemiz gereken tedarik, altyapı ve güvenlikle ilgili sorunlar var'' ifadelerini kullandı.
GÖREV DAĞILIMI
Maersk ve Fleet Management, güvenli yakıt ikmal prosedürlerinin geliştirilmesi üzerinde çalışacak. Keppel, yeni amonyak yakıt ikmal gemileri ve amonyağa hazır LPG yakıt ikmal gemileri tasarlayacak. Sumitomo, taşıma ve depolama dahil olmak üzere tedarik zinciri üzerinde çalışacak. Yara ise, amonyak (yeşil, mavi ve kahverengi) sağlamak için fizibilite analizine liderlik edecek.
Karbonsuz Deniz Taşımacılığı Maersk McKinney Moller Center CEO'su Cerup-Simonsen, "Tedarik zinciri için gelecekteki herhangi bir yakıtın tüm döngüsünü ve güvenlik etkilerini anlamak çok önemlidir. Bu proje, altyapı ve düzenlemelerdeki boşlukları ele alacak ve güvenli operasyonlar ile limanlarda amonyak yakıt ikmali için gereken çözümleri sunacaktır'' dedi.
Singapur, amonyak yakıt ikmaline yönelik araştırmalar için hızla bir merkez haline geliyor.
Singapur Denizcilik ve Liman İdaresi (MPA), Yara, MAN, Samsung Heavy Industries ve Lloyd's Register ile birlikte amonyak sevk gemilerini incelemek için ikinci bir girişime katıldı.
Ayrıca Amerikan Denizcilik Bürosu, limanda amonyak yakıt ikmalinin potansiyeli üzerine bir çalışma üzerine Nanyang Teknoloji Üniversitesi (NTU Singapur) ve Amonyak Güvenlik ve Eğitim Enstitüsü (ASTI) ile birlikte çalışıyor.
DENİZ HABER AJANSI