• BIST 10343.31
  • Altın 2444.548
  • Dolar 32.6439
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 31 °C
  • Muğla 29 °C
  • Çanakkale 27 °C

Malezya, Türkiye’den 3 MİLGEM Korveti alıyor

Malezya, Türkiye’den 3 MİLGEM Korveti alıyor
Türkiye’nin milli imkanlarla tasarladığı MİLGEM ADA Sınıfı Korvetler, ihracat yolculuğuna devam ediyor.

Türk Deniz Kuvvetleri için şu ana kadar 4 adet üretilen MİLGEM Korvetleri’nden; Pakistan’a dört adet ve Ukrayna’ya ise 2 adet ihraç edilmişti. Pakistan ve Ukrayna’nın ardından Malezya da MİLGEM’i tercih etti.

Malezya, Kıyı Görev Gemisi (LMS Batch II) İhalesi kapsamında ilk etapta Türkiye’den 3 adet MİLGEM Korveti tedarik edecek. Malezya ile Türkiye arasında “Savunma Ürünlerinin Devletten Devlete Tedarikine Dair Mutabakat Zaptı” (Memorandum of Understanding/MoU)imzalandı ve STM tarafından inşa edilecek üç korvet için Kabul Mektubu (Letter of Acceptance/LoA) takdimi gerçekleştirildi.

2-772.jpg

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nda gerçekleşen törene; Malezya Savunma Bakanı Mohamed Khaled Nordin, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Savunma Sanayii Başkan Yardımcıları Prof. Dr. İhsan Kaya, Mustafa Murat Şeker, Hüseyin Avşar ve Gökhan Uçar; Malezya Savunma Bakanlığı ve Malezya İçişleri Bakanlığı heyetleri ve sektör temsilcileri katılım sağladı.

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün konu ile ilgili açıklamasında :

1-883.jpg

“Bugün, Türkiye ile Malezya arasında imzalanan “Savunma Ürünlerinin Devletten Devlete Tedarikine Dair Mutabakat Zaptı” (MoU) ve Kıyı Görev Gemisi (Littoral Mission Ship)Batch 2 Projesi’nin Kabul Mektubu (LoA) Takdim Töreni’ne hep beraber şahitlik etmekteyiz.

Malezya ile savunma ürünlerinin tedarikine dair imzalamış olduğumuz Mutabakat Zaptı(MoU), ülkemiz ile dost ve müttefik ülke Malezya arasındaki savunma sanayii iş birliğinde yeni bir stratejik ortaklık döneminin müjdecisidir. Malezya’nın savunma ürünlerinin tedarikine ilişkin devletten devlete imzaladığı ilk resmi belge niteliğindeki bu Mutabakat Zaptı (MoU), Türk Savunma Sanayii’nin geldiği noktayı ve müttefiklerimizin bize duyduğu güveni göstermektedir.

Öte yandan, bugün Kabul Mektubu (LoA) takdim edilen LMS Batch 2 Projesi, iki ülke arasında deniz platformları alanında inşa edilecek uzun vadeli iş birliğinin başlangıcıniteliğindedir. Bu projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi; Malezya Kraliyet Donanması’nın “15′ten 5’e Dönüşüm Programı”nın önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek diğer projelerinde de Türk savunma sanayiinin çözüm ortağı vasfıyla öncelikli olarak yer almasını sağlayacaktır.

Önümüzdeki dönemde Malezya gibi dost ve müttefik ülkeler ile ortak geliştirme ve üretim, teknoloji transferi ve kazan-kazan modeli yaklaşımlarımızı güçlendirerek sürdüreceğiz.

Türkiye’nin Yeni Yüzyılında, savunma sanayii alanında sahip olduğumuz teknolojilerimizi, bilgi birikimimizi ve uzmanlığımızı dost ve kardeş ülkeler ile birlikte paylaşarak, hep beraber gelişeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

3-545.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim