Marmaris Belediyesi Yat Limanı'nın, yabancı şirketlerin lüks yat satış galerisi gibi olduğu öne sürüldü. Marmarisli Cahit Yıldız ve Özer Narin, limanda bulunan 59 tonozun hemen hemen yarısının, yabancı bir firmanın satılık tabelalı yatlarıyla kaplandığını, kendilerine ait yatların ise sözleşmelerinin yenilenmeyerek limandan çıkarılmalarının istendiğini iddia ettiler.
Marmaris Yenigün Gazetesinin haberine göre karara itiraz ettiklerini söyleyen Yıldız ve Narin, “Yıllık sözleşme bedeli 9.600 TL iken, sözleşme yapmaksızın, günlük 140 TL ödeme yapmamız halinde, teknelerimizin limanda kalabileceği söylendi. Sözleşme yapmak isteyerek itiraz ettik. Bu kez de teknelerimizin elektrik ve suları kesilerek yaptırım uygulanmaya başlandı” dedi.
Özer Narin, yaptırımlara dayanamayarak Free Life isimli teknesini limandan çıkarmak zorunda kaldığını öne sürerken Cahit Yıldız konuyu yargıya taşıdığını belirterek yetkililerin bir an önce bu haksız uygulamaya son vermelerini istedi.
Yıldız”Bu tonozlar yapılırken, aslında amaç belediye yat limanı mendirek, ev gibi kullanılan, keyfi teknelerin barınağı olmaktan kurtulacaktı. Atılan 59 tonoz sonucu limana artık lüks tekneler bağlanabilecek, Avrupai bir konuma getirilecek, yat limanına ücretsiz hiçbir tekne bağlanamayacaktı. Ancak Marmaris Belediyesi tarafından Şubat 2012 tarihinde Marmaris Yat Limanı'na nitelikli turist getirmek ve deniz florasını korumak amaçlı atılan bu tonozların zaman içinde halen limanda bulunan yabancı bir firmanın kullanımına açıldığı ortaya çıktı. Siz de görüyorsunuz, 59 tonozun hemen hemen yarısında bu şirketin 'Satılık /For Sale' tabelası asılı tekneler bağlı. Liman Satılık Tekne Galerisi gibi oldu. Benim Filiz adlı teknemi, 2 yıldır sözleşme bedelini ödeyerek, yat limanında tonoza bağlıyordum. 18 Mayıs 2015 tarihinde sözleşmesi sona ermeden 2 gün önce; Liman Müdürü Metin Kaleminalı, sözleşmemin keyfi olarak, limanda yer olmadığı gerekçesi ile yenilenmeyeceğini bana sözlü olarak iletti.
'Nasıl oluyor da bu memleketin çocuğu olan bizler mağdur edilirken, limanın hemen hemen yarısı turizme de bir katkısı olmadan, sanki lüks yat galerisi gibi, yabancı bir şirkete peşkeş çekilebiliniyor?' diye sorduğum Liman Müdürü, 'Sizin teknenizin sözleşmesi meclis ve başkan karar ve talimatı ile yenilenmeyecek! Sözleşmeleri bitince o yatları da limandan çıkaracağım' dedi. Biz avukatım aracılığıyla konuyu yargıya taşıdık. Teknem hala olduğu yerde bağlı duruyor. Bu kez de aynı konumda olan Özer Narin ve benim tekneme elektrik ve su vermeyerek yaptırım uygulamaya başladılar ve yıllık 9.600 TL ödememiz gerekirken, hem sözleşme yenilemediler hem de günlük 140 TL ücret ödersem teknemin limanda kalabileceğini söylediler. Bu nasıl bir uygulama anlayamadım. Şimdi mahkemenin vereceği kararı beklemekten başka bir şey yapamıyoruz. Yetkililere sesleniyorum, müracaatlarımızı dikkate alıp acilen ben ve benim gibi bu memleketin çocuğu olan diğer kişilerin de mağduriyetini gidersinler” dedi.
Deniz Haber Ajansı